Ötletek · tippek

Mire használd a megmaradt tojásfehérjéket!

Mennyi de mennyi fehérje landolt előbb a fagyasztóban majd a kukában:-(
Mára azonban okosan dolgozom, és jó lesz ha te is így teszel, még mielőtt otthon ráhúzzák az orrodra, hogy nem vagy valami takarékos:-)

Most megosztom veled, hogy mennyi minden készíthető maradék fehérjéből. Igen, maradék, hiszen fehérje maradhat bárhonnan, akár egy pudingos krém után, akár egy cukrász vagy francia krém után.

  1. Ha kevés fehérjéd marad akkor bátran készíts habcsókot.

Habcsókból is többféle recept van, én kedvelem a főzött változatokat, nekem azok sikerülnek a legszebben. Receptet itt találsz.

 

Készíts macaront:-) Igen:-) Ez is egy olyan lehetőség, amit bátran használhatsz, hiszen meg fogjátok enni, de ha nem fogy el akkor sincs gond, légmentesen zárd le, tedd hűtőbe és eláll 1 hétig.

Receptet itt találsz.

Készíts Pavlovát! Igazi nyári desszert, ki nem szereti?
Hát én nagyon szeretem, nálunk mindenki szereti, még az is aki egyébként nem:-)

Pavlova recept.

Készíts vajkrémet. Dolgozz előre, már én is ezt teszem, hiszen könnyedén kiengedem a fagyott vajkrémet is, már van technikai segítségem is hozzá, ITT.

Én a svájci vajkrémet és az olaszt is kedvelem, más más technika, más állagok és felhasználási módok. Recepteket itt találsz. Svájci vajkrém recept, olasz vajkrém recept.

Cukormáz🙂 Kekszek díszítéséhez alap, készíts alap mázat és azt hígítsd hogy legyen terülőd is. Receptet itt találsz.

 

A fehérje jó még, és ne, ne lepődj meg, jó rántottának is magában. Én vajat szoktam alá tenni, és nagyon finom, ráadásul így diétás is.:-)

Ha van ötleted, te mire használod a maradék tojásfehérjét akkor bátran kommentelj.