Ötletek · tippek

Mire használd a megmaradt tojássárgákat!

Mennyi de mennyi sárgája landolt előbb a fagyasztóban majd a kukában:-(
Mára azonban okosan dolgozom, és jó lesz ha te is így teszel, még mielőtt otthon ráhúzzák az orrodra, hogy nem vagy valami takarékos:-)

Most megosztom veled, hogy mennyi minden készíthető maradék sárgájából . Igen, maradék, hiszen sárgája maradhat bárhonnan, akár egy svájci, olasz vajkrém után, különböző sütemények után, pavlova, habcsók..soroljam még?:-)

 

  1. Készíts Francia vajkrémet.

Alap darab ha csokoládés krémet készítesz a tortádba. Mély, krémes ízt ad minden csokoládés krémnek. Én is ezt használom ha csokis a krém. Itt találod a receptjét.


Készíts francia vanília krémet. Mennyei íze van, tortakrémnek is jó még dolgozol vele, de házi pudingnak, st honoré krémnek, vagy bármilyen francia finomság töltelékeként.

 

Süss kalácsot és kend le:-) Vagy bármi más süteményhez, sós nasihoz lekenéshez.

Készíts cukrász krémet.

Készíts tojássalátát, készíts majonézt, használd el sós pitékhez a tejfölhöz keverve…. rengeteg ötlet van a sárgája felhasználásához:-)