cakeroll · Piskóták

Klasszikus piskótatekercs kicsit megcsavarva:-)

Hogy miért készült ez az alap, klasszik tekercs?

Tegnap a párom hazahozott valami szutykot amit nem neveznék… inkább semminek:-(
Száraz, fullasztó, fura ízű valamit.

Megkérdeztem, hogy ha kívánod a piskótatekercset miért nem szólsz?:-)
Kicsit szégyenkezve… “úgy megkívántam”

Nah akkor ma! Most sütök, mert most már én is megkívántam:-)

HV:

  • 6 db tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g liszt
  • francia vanília krém tejszínhabbal lazítva
  • barack lekvár

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tojások sárgáját habosítsuk ki.

A fehérjét a cukorral verjük habbá, tejföl sűrűségűre ahogy tanultuk.

A sárgáját és a fehérjét forgassuk össze óvatosan.

Végül mehet bele a liszt is és keverjük át.

A sütőnk nagy lapos formáját béleljük ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztánkat. Simítsuk el.

Irány a sütő 20-25 perc.

Még melegen tekerjük fel, de úgy hogy az alja legyen belük. Vagyis ki a tepsiből papírostól, fordítsuk fejre és egy másik sütőpapírra fektessük át, majd gyorsan tekerjük fel.
Én anyukámtól úgy tanultam hogy tekerjük konyharuhába, hát így tettem.:-)

Mikor kihűlt akkor kihajtottam és vékonyan átkentem a barack lekvárral a piskóta teljes felületét.

Jöhetett rá a francia vanília krém tejszínhabbal átkeverve. YAMM!
Én egy adag francia vanília krémet kevertem át 2 dl habbá vert tejszínnel.

Porcukorral szórjuk meg és kész is vagyunk.