Csokoládés édességek · Mousse

Francia csokoládé mousse, mert nagyon finom

Tegnap voltam a CSOKOLÁDÉ kurzuson -meleg szívvel ajánlom mindenkinek- engedélyt kértem és kaptam is, hogy az ott tanultakat megosszam veletek is.
Ma reggel neki is látok.

Többféle mousse létezik, receptekben is nagyon jól látható a különbség, és a végeredményben is.

Én szeretem a könnyed, habos de van állaga típusú mousse krémeket, így ez kedvenc lesz.

Megéri a “macerát” mert őrület jó!

HV:

  • 190 étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 50 g tejszín
  • 125 g tej
  • 2,5 g zselatin
  • 6 db sárgája
  • 50 g porcukor
  • 200 g felvert tejszínhab

Elkészítés:

Az étcsokoládét és a tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.

Az 50 g tejszínt és a 125 g tejet melegítsük fel, nem forraljuk csak melegítsük. Közben a zselatin lapot áztassuk hideg vízbe, hagyjuk állni kicsit. Kocsonyán állagúnak kell lennie, akkor már készen is van a zselatin.

Nyomkodjuk ki a zselatint és tegyük bele a felmelegített tejes tejszínes keverékbe. Keverjük szét, nem szabad zselatin daraboknak maradnia. Ha félünk akkor szűrjük át.

A 6 sárgáját és az 50 g porcukrot vízgőz felett melegítsük össze 75 fokig! Nem kevesebb és nem több! Állj ott és figyelj, közben folyamatosan keverj!

A langyosra hűlt csokoládés keverékhez adjuk hozzá a zselatinos tejszínese tejes keveréket, keverjük át. Itt már látjuk, hogy kezd sűrűsödni.

Mehet bele a melegített tojássárgája is, keverjük szépen át ezzel is.

Végül óvatosan keverjük bele a felvert, lazára felvert tejszínhabot.

Töltsük habzsákba és adagoljuk poharakba vagy kis üvegekbe, tegyük hűtőbe.

1 éjszaka elég neki pihenésre, másnap kész is a finom mousse.

Jó hírem van, mert ami nem fogy el a pohárkrémbe az a habzsákban szépen megdermed és adagolható, így ebben a keményedett formában már torta tölteléknek is jó, sőt még az adagolás is könnyed:-)

Köszönöm Nerella, hogy megtanítottad nekem ezt a csodás krémet. Őszintén ajánlom a Francia Cukrász Iskolát, bátran menjetek el, stabil tudást kaptam, jó volt a hangulat, szépen, ízlésesen berendezett helyiség, Nerella pedig egy tündér ❤ Ide kattintva megnézheted éppen milyen kurzusok lesznek.

 

És extra TIPP
Tortatölteléknek is jó!
Nézd ezt készítettem.
Ha érdekel akkor kattints a receptekért, összeállításért.

Mentés

Mentés

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s