Francia desszertek · Kekszek

Morzsa, vagyis crumble mert így jobban hangzik

Tegnap voltam a CSOKOLÁDÉ kurzuson -meleg szívvel ajánlom mindenkinek- engedélyt kértem és kaptam is, hogy az ott tanultakat megosszam veletek is.
Ma reggel neki is látok.

Crumble, vagyis roppanós morzsa készítése lesz ma.
Ez egy olyan alap recept amit tegyél el, mert nem csak süteményekhez, pohárkrémekhez de akár ropogtatni vagy éppen egy könnyű reggeli vagy vacsora kiegészítője is lehet.

HV:

  • 40 g liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 10 g kakaópor
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra, légkeverés alsó-felső.

És a lehető legjobb dolgunk van, hiszen minden hozzávalót tehetünk tálba és jöhet a “gyurmázás”. Jól dolgozzuk össze, akkor van kész amikor nem tapad a kezünkhöz semmi és kis gombóccá tudjuk formálni a tésztát.

TIPP
Mivel nem volt itthon mandulalisztem, de mandulám igen, és még egy rossz hír, rendes aprítóm sincs… szóval a mandula darálása kissé darabosra sikeredett a sokadik darálás után is, így hát szemcsés maradt, mert szitálni nem volt értelme.
Nagyon jó, így is, bár más az állag, hiszen kissé morzsalékosabb és érezhetőek a mandula darabkák.

Sütőpapírral béleljük ki a tepsinket és egyszerűen morzsáljuk szét a tésztát. terítsük szét.

Mehet a sütőbe 10-12 percre.

Hűtsük ki teljesen, és üvegben lezárva 1 hétig fogyasztható.

Én megszórtam az enyémet még egy kis porcukorral is, mert keserűnek találtam. Őrület finom, magában is jó kis rágcsa:-)

TIPP
Készíthetünk natúr változatot is akkor a 10g kakaóport vegyük ki és a liszt mennyiségét emeljük meg 50 g-ra.

 

Köszönöm Nerella, hogy megtanítottad nekem ezt a csodás krémet. Őszintén ajánlom a Francia Cukrász Iskolát, bátran menjetek el, stabil tudást kaptam, jó volt a hangulat, szépen, ízlésesen berendezett helyiség, Nerella pedig egy tündér ❤ Ide kattintva megnézheted éppen milyen kurzusok lesznek.

Mentés