esküvő · tortadíszítés · tortás alapok

Hogyan lesz jó a pucér tortád!

Idén divatosak lesznek a pucér és félpucér torták is. Én imádom mindkettőt, bár más más technikai háttér húzódik meg mögöttük.

A pucér torta nehezebb:-) Más  a piskóta, sőt a piskótára nagyon is figyelni kell, hiszen teljesen látszik.
Most vegyük át a pucér tortákat, mire figyelj, miből érdemes készíteni.

Én javaslom a szaftosabb piskótákat, hiszen a levegőn lesz a piskóta, így ha nem elég szaftos akkor ki fog száradni, hacsak nem falják fel izibe a tortát.:-)
A Viktória piskóta szuper választás, vagy a meleg nehéz felvert, esetleg a hideg nehéz felvert.

Ezek nagyon szaftos piskóták, cserébe baromi nehezek, erre majd figyelj a krém kiválasztásánál.
De még piskótázzunk kicsit.

A Viktória és a hideg nehéz felvert egy nagyon masszív, tömör ám nagyon szaftos piskóta. Ha rosszul készíted fullasztó, tehát érdemes betartani mindent mait leírok:-)
A meleg nehéz felvert inkább piskóta szerkezet de kiszáradhat a hosszú állás során.

Térjünk át  krémekre. Mivel nehéz piskótáink vannak, így csak és kizárólag stabil krémekkel dolgozhatunk!
Vagyis vajkrém!:-) Valamit valamiért, de!
Jó hírem is van, hiszen a közepére bármilyen töltelék kerülhet, mert a külső vajkrém úgy is benn tartja. Itt a képen pl egy lekvár van:-)
Nézd.

Én svájci vagy olasz vajkrémet szoktam használni, mostanában inkább svájcit.

A töltése, itt többféle lehetőségünk van, én híve vagyok a szép díszítésnek, tehát nem csak úgy elkenjük a krémet és kész, hanem formázzuk, nyomjunk kis halmokat, meseszép a végeredmény.

Ha megtöltöttük akkor már csak a tetejét kell díszítenünk, és igen, KELL díszítenünk. Mehet rá vajkrém virág vagy cukorvirág….vajkrémes díszítés….

Én most vajkrémes díszítés, kanalas technika mellett maradtam és egy szép csokor magnóliát kapott a torta.

 

Nos, ennyire egyszerű a pucér torta készítése. Nehéz feladat azért ez, mert tökéletes piskóta kell, és ha rossz, nagyon lágy krémet választunk szét fogja tolni a nehéz piskóta a krémet.

A sima könnyű felvertet itt felejtsük el, hiszen a levegőn igen gyorsan szárad ez a típusú piskóta.

Remélem kedvet kaptál és idén te is készítesz egy pucér tortát:-)

 

Mentés

Mentés