esküvő · tortadíszítés · tortás alapok

Így készíts félpucér tortát :-)

Idén divatosak lesznek a pucér és félpucér torták is. Én imádom mindkettőt, bár más más technikai háttér húzódik meg mögöttük.

A pucér torta készítéséről írtam már, rengeteg hasznos technikai infóval, itt olvashatod.

Most lássuk a félpucér tortákat.

Itt sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen a piskóta kap egy vékony vajkrém burkolatot mai nem engedi kiszáradni.
Tehát bátran, bármelyik típusú tésztát, piskótát használhatjuk.

A krémeknél is igazán nagy szabadságunk van, hiszen akár lágyabb krém is kerülhet egyből a tortába, úgy is lesz kívül burkolása ami megóvja, akár kifolyástól is. Azért óvatosan, mert egy lágy tejszínes krémet simán szétnyom, kiprésel egy vaskosabb piskóta. Erre nagyon figyelj!

Megtöltöttük a tortát, jöhet a félpucér burkolás. És ez a legegyszerűbb dolog, már ha nem akarjuk cifrázni, de most tanuljuk meg az alapokat:-

Egyszerűen készítsünk morzsakabátot. Itt találsz rengeteg segítséget hozzá.

A morzsakabátot szépen lehúzzuk, vagyis a vajkrém simítóval átmegyünk párszor a tortán én kész is a félpucér torta:-)

Díszítsük azért tovább, hiszen így elég egyszerű lenne, lehet csorgatni, virágokkal díszíteni, makaronokkal csinosítani, habcsók…. rengeteg lehetőségünk van a díszítésre.

Én csorgattam és egy raklap:-) díszt is kapott, valentin napra készült még régebben:-)