Epres finomságok

Eper mangó chutney, vasárnapi gyors nasi

Vasárnap van:-)
Már készülök a financier kurzusra, de közben az epret és a mangót is el kellet, és szó szerint kellett használnom:-)

Tehát akkor jöhet egy finom édes, chutney, amiből tejszínhabbal, pisztáciával, tökmaggal és egy roppanós csipkés tuile-al máris készült egy nem is tudom ez hová fér be, mert nem tányér és nem is pohár desszert, na jó akkor ez egy  tálka desszert 🙂

 

HV:

  • 500 g eper
  • 2 érett mangó
  • 4 ek barna cukor
  • 1 lime héja és leve

Elkészítés:

Az epret mossuk meg és aprítsuk fel nem túl nagy darabokra. A mangót is igyekezzünk megtisztítani, éretten ez már igazán nehéz lesz:-)

A cukrot karamellizáljuk, mehet rá a lime héja és leve majd az eper. Kicsit kavargassuk, éppen csak, aztán mehet bele a mangó szerencsés esetben összevágott, mai hangulat szerint összetépett állapotban:-)

Rotyogtassuk alacsony lángon 10-15 percet.

Kész!:-)

Mivel a kisfiamnak is akarok belőle adni és elég érzékeny a darabos dolgokra, ezért le lesz turmixolva miatta.
Felnőtteknek maradhat ebben az állapotban

Tejszínhabbal díszítsük, szórjuk meg pisztáciával és tökmaggal, az oldalába pedig szúrjuk egy szép kakaós csipke tuile-t.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s