krémek

Fehér, és tényleg fehér csokis ganache:-)

Nem is nehéz:-)
Igaz elsőre anno 2 éve meggyűlt a bajom a fehér csokoládés ganache-al, nem is kicsit, mert az mindent lett csak nem ganache:-)
Azóta már legalább receptet szereztem és ma ki is próbáltam, hogy ma mire vagyok képes.

Jelentem sikerült, sőt ezen annyira lelkes lettem ,hogy egyből nekifogtam a fehérítésének is, hiszen a sima fehér csokoládé az sárga… még akkor is ha tejszín kerül hozzá.

Van megoldásom rá!
Hogy ez miért fontos?
Ha régóta követsz tudod, hogy számomra fontos hogy a vajkrém a lehető legfehérebb, hanem fehér legyen, most pedig a ganache következett.

A ganache a csokoládé típusonként változik a tejszín aránya. Itt olvashatsz többet a témáról.

Tehát szükségünk fehér csokoládéra és tejszínre.

Az arány 3,5-4:1
Tehát 3,5-4 rész csokoládé és 1 rész habtejszín.
Én merészen tálba tettem mindent én 4:1 aránnyal dolgoztam, szóval be a mikróba, kicsit felolvasztottam és a végén már kézzel elegytettem, tehát fel sem olvadt teljesen az összes csokoládé.

Szuper, kész, na de a színe….. elég sárga…

A fehérítő már annyiszor bevált, hát kipróbáltam most is.


Itt már látszik a fehéredés, hát bátrabban használtam a fehérítő port.

Igen, pont ezt a szép majdnem fehér színt vártam.:-)

Nézd a különbséget

 

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s