tortás alapok · Vajkrémek

Melyik a legjobb vaj!?

Annyian kérdezitek, holott mindegyik receptben megírom éppen mit használok:-)
De akkor lássuk részletesebben, mire figyelj ha vajat vásárolsz.

A vaj ugye tejből készül, tehát nem margarin!
Kérlek ha lehet ne kérdezd meg hogy kicserélheted-e a vajat margarinra, mert eret vágok magamon! Nem, ne cseréld ki!
Kicserélheted de az látszik majd az eredményen is. Pár receptet kipróbáltam margarinnal…. bahhhh

 

Tehát a vaj 82%-os. Ez nagyon fontos! 82%-os zsírtartalmú.

Ezen belül már “mindegy” hogy most melyik márkát választod.
Igazítsd a pénztárcádhoz.

Én kedvelem a LIDL vajat, mert elég világos színe van, krémekhez, süteményekhez csak ezt használom.
Készletezz be mikor éppen akciós.:-)

Az ALDI vaj sárga, elég sárga, nagyon sárga színű…. ha nincs másom csak ez azt inkább a süteményekhez, piskótákhoz használom el, vagy krémekhez, pl francia krém.
Vagy remek a pudingos krémek lazítására, mert lényegtelen a szín a végén.

Ha van lehetőségem francia vajat szerzek be, horror drága:-) Erre kevés lehetőségem szokott lenni, de előfordul.

Tehát ami lényeges különbség az eddig kipróbált vajak között az a szín.
Ha olasz vagy svájci vajkrémet készítesz és azt burkolásnak szánod a tortára, esetleg esküvői tortára, akkor jól válaszd meg a vajadat.
Lidl, vagy a francia. Szép szinte fehér végeredmény, amit még tudsz egy kicsit fehéríteni akár fehérítő porral akár egy pici fehér ételfestékkel.

 

Tehát ezek a legfontosabb szempontok amire figyelj mikor vajat választasz.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s