Makaron

Macaron tippek, arra az esetre ha….

Hogy én mit össze küzdöttem hétvégén a macaronnal…..
Bahhhhh:-)

Számtalan alkalommal sütöttem ,szépek, finomak és most….
Mandulalisztet cseréltem ,egy jóval zsírosabb fajtát vásároltam, ami gondoltam én hogy ugyanazt produkálja majd mint a másik.
Hát nem!

3 adag ment a kukába, már próbáltam a klasszik módszert, bár azt nem kedvelem, aztán az olasz habcsókosat és egy új receptet is.. és mind mind kuka.

Az egyik nem folyt, nem terült… a másik elfolyt… a harmadik nem sült meg….
Most komolyan , hétvégén üldözött a macaron szellem, vagy mi?:-)

Aztán google:-) Videó nézés, mi lehet a gond. És megtaláltam.

Ezért írom ezt a posztot most, hogyha te is hasonló cipőben jársz akkor ne kelljen kukáznod:-)

Ami nagyon fontos!

A tészta állaga, itt eldől minden.
És igen, ha nem terül ezt már látod az edényben is, hozzáadni nem tudsz ezt azt, ez macaron.
DE!

A tészta állagán tudsz változtatni, szimplán keveréssel:-) Igen, ez baromi jó hír!
Azonban jó ha tudod a szétkeverés nem tesz jót a tésztádnak, ilyenkor reped, dől el sülés közben.

Mértékkel keverd, de keverd ha úgy érzed hogy nagyon tömör.

Őszinte leszek, én nem pihentettem a fehérjét, olyan idegbe voltam, hétvégén szülinap, macaronos torta én meg itt állok macaron nélkül.
Tehát annyit pihent a fehérje amíg blundel tésztát készítettem, vagyis kb 1 órát.

Meseszépen összeállt a tészta, minden ok, de nem igazán folyt. Na akkor kevertem még, masszíroztam, felhúztam a tál szélére….. És egyszer mit látok… végre!!! Igen, itt az állag!

És tényleg, gyorsan sütőpapírra nyomogattam a halmokat és igen, terül. Én olyan boldog vagyok.:-)

Tehát összegezve.

A mandulaliszt hogy zsíros nagyon vagy normál mindegy.
A mandulalisztet daráld át a porcukorral,így nem lesz ragyás a felülete.
Ha időd engedi használd az olasz habcsókos receptet, sokkal szebb a végeredmény.

Nézd, a kék a francia alappal készült a másik olasz alappal.

Amit most tanultam és bevált, a sütő megnyitása 2 alkalommal, egy a 1/2 időnél egy pedig a vége előtt 2 perccel. Egyszerűen nyisd rá a sütőd ajtaját, kb 2-3 mp és zárd is vissza. Itt a sütő egy kicsit visszahűl és újabb löketet kap a macaron.

 

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s