Makaron

Melyik a jobb? Francia vagy olasz alappal? Macaron kínok hétvégére:-)

Eddig ez fel sem tűnt, hiszen leginkább az olasz habcsókos alapot használtam.
De hétvégén életem egyik legrosszabb macaron korszaka indult el.
Új lisztet vásároltam és kudarc, kuka 3 adaggal…. viszont így tudtam tanulni és tudtam fotózni is, hogy mi a kettő között a különbség.

Ha te is küzdesz a macaronnal, ezt olvasd el!

De most arról szeretnék beszélni, hogy mi a különbség a két technika között.

Alapvetően, ugye, macaron, Pierre Hermé…. az ő receptúrája is az olasz habcsók alapot írja elő.
Ez cukorszirup és tojásfehérje keveréke.

A másik egy gyorsabb változat, itt csak felverjük a fehérjét kristálycukorral és ezzel dolgozunk.

Szemmel látható a különbség!

A kék macaronok a sima francia alappal készültek, vagyis fehérje cukor keveréke és ezt dolgoztam össze. Receptet itt találsz.

Szép, egyenletes héj, de a kis barázdák nem valami szépek alul, a macaron nem éppen így néz ki.:-)

 

A másik viszont az olasz habcsók alappal készült, szép héj és gyönyörű barázdák, sőt ha jobban megnézed kicsit magasabbak is lettek. Receptet itt találsz.

Döntsd el neked melyik a kényelmesebb készítés, illetve melyik tetszik jobban:-)

Jó sütést:-)

 

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s