Eddig ez fel sem tűnt, hiszen leginkább az olasz habcsókos alapot használtam.
De hétvégén életem egyik legrosszabb macaron korszaka indult el.
Új lisztet vásároltam és kudarc, kuka 3 adaggal…. viszont így tudtam tanulni és tudtam fotózni is, hogy mi a kettő között a különbség.
Ha te is küzdesz a macaronnal, ezt olvasd el!
De most arról szeretnék beszélni, hogy mi a különbség a két technika között.
Alapvetően, ugye, macaron, Pierre Hermé…. az ő receptúrája is az olasz habcsók alapot írja elő.
Ez cukorszirup és tojásfehérje keveréke.
A másik egy gyorsabb változat, itt csak felverjük a fehérjét kristálycukorral és ezzel dolgozunk.
Szemmel látható a különbség!
A kék macaronok a sima francia alappal készültek, vagyis fehérje cukor keveréke és ezt dolgoztam össze. Receptet itt találsz.
Szép, egyenletes héj, de a kis barázdák nem valami szépek alul, a macaron nem éppen így néz ki.:-)
A másik viszont az olasz habcsók alappal készült, szép héj és gyönyörű barázdák, sőt ha jobban megnézed kicsit magasabbak is lettek. Receptet itt találsz.
Döntsd el neked melyik a kényelmesebb készítés, illetve melyik tetszik jobban:-)
Jó sütést:-)
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.