cukorvirágok

Cukorvirág ágak, virágok készítése

Azért szögezzük le, hogy egyszerű de őrülten időigényes a készítés, hiszen sok virág, bimbó készül, na az nem kevés idő. Kiszúró 1 kell kell hozzá, minden mást kézzel el tudsz készíteni, de őrület nagy meló:-) Megéri, mert a hugim elkérte édesanyám szülinapi tortájáról:-) Akkor szép lett:-)

Szükséged lesz:

Elkészítés:

Itt most színeztem a virágmasszát, világos sárgára és halvány zöldre. Kankalin sárga és kiwi zöld festékeket használtam.

A mexikói padon a közepes méretű mélyedést használtam mindegyik virágnál. A masszát tömködjük bele a lyukba, nyújtsuk el rajta a masszát és használjuk az 5 szirmos kis kiszúrót. Ezzel az alapunk készen is van.
Vékonyítsuk el a szirmokat kedvünk szerint, ha csak kicsit vékonyítjuk akkor formás kis szirmos virágot kapunk, ha erőteljesen elvékonyítjuk akkor fantázia virág lesz belőle.

 

A formázott virág aljába, ahol van egy kis “gumónk” szúrjuk bele a drótot, vékonyítsuk el a masszát, finom hengergető mozdulatokkal és akasszuk fel száradni. Fejjel lefelé:-)
Ezt csináljuk meg egy párszor.
Ha bibéset készítenénk akkor miután ráhúztuk a drótra a virágot szúrjunk bele pár bibét a masszába és így szárítsuk.

A bimbók készítése. Kézzel készül minden:-) Itt találsz segítséget hozzá.

A takaró levelek készítéshez a kúpos formázóra lesz szükséged, egyszerűen készíts egy kis gömböt a virágmasszából, nyomd bele a kúpos formázót, kézzel vékonyítsd így kapsz egy üreges kúpot. Ebbe ragaszd bele a bimbókat vagy a kész virágot.

Mindent száríts ki alaposan, aztán vigyázz rájuk, mert törékenyek.
Sajnálom, hogy nem fotóztam, de tényleg őrült hosszú meló… örültem, hogy a végére értem….

Az alap elgondolás a cseresznyevirág volt csak sárgában, mert édesanyám kedvenc színe a sárga. Tehát keress a pinteresten segítséget hozzá, bőven találsz.

Miután megszáradtak a virágok, bimbók jöhet az építés.
Barna ragasztószalagot használtam hiszen fát, ágakat készítünk.


Minden drótot betekertem vékonyan a barna ragasztószalaggal, aztán jöhet az összeépítés.
Itt használd bátran a fantáziádat, egy ágra bimbó és virág is kerüljön. Egyszerűen a fő drótodat ami legyen vastagabb legalább egy mérettel, 20-as pl, mint a virágaidhoz használt drót, szóval azt is tekerd be a barna ragasztószalaggal, és egyszerűen fogd hozzá a bimbót, tekerd szorosan hozzá ragasztószalaggal a fő drótodhoz és így készítsd a virágokat is. Egy ágon 2-3 esetleg 4 virág legyen, bár ez függ a végső mérettől is.
Tehát készíts kis ágakat, én hármat készítettem.

Mivel fa, vagyis ágakról beszélünk, készült 3 db sima ág is, ami úgy készült, hogy a vastag drótot betekertem barna ragasztószalaggal és kész is. Ezeket is építsd hozzá a fő drótokhoz, így fa hatást érsz el.

A végén állítsd össze az ágadat, igazgasd meg:-)

Én még átkentem a virágokat napraforgó sárga ételfesték porral  így még élénkebb, még élőbb lett a virág.

 

Erre a tortára készültek a virágok.:-)
Receptek itt találhatóak, túrós epres töltelék, ganache burkolással.

Mentés

Mentés