tortadíszítés · tortás alapok

Megoldás, ha nem szeretsz kísérletezni! Majd én kísérletezem helyetted…:-) Eddigi eredményeim

Ha nyomon követed a munkámat láttál már tőlem ezt is azt is:-)

Van hogy a kísérlet csúfos kudarcot vall, máskor pedig elsőre elérem amit szeretnék.

Most megmutatom neked azokat a “végeredményeket” amikre a legbüszkébb vagyok, egyrészt mert sikerült elsőre, másrészt pedig, mert sok sok tanulnivalót írtam le a cikkekben.

Nem is tudom hol kezdjem..:-)

Amire őszintén nagyon büszke vagyok az életem első kísérleti nyuszija, ami ugyan elsőre csúfos kudarcot vallott, de másodjára már tökéletesen készült.
Ez nem más mint a saját kakaós piskóta receptem ,ami nagyon szaftos .

Puha, szaftos, sokáig eláll, nem szárad ki ha bezacskózod, pucér, fél pucér tortákhoz tökéletes választás.
Arra számíts hogy ez nem egy könnyű felvert, ez egy masszív tészta, cserébe könnyű a torta összeállítása és mint említettem roppant mód szaftos a tészta.
Receptet itt találsz.

Végre elkészült, megírtam a PISKÓTÁS könyvemet, e-book formában le is töltheted. receptek amiket kipróbáltam és a lényeg, melyik formába mennyi tojásos massza kell, illetve jó pár piskóta probléma orvoslása is olvasható benne, ötletek ha édesítővel sütnénk, ha lisztet váltanánk… KATTINTS

 

Ganache burkolás
Egyszer futottam neki, nem votl valami szép, ezért elmentem tanulni.
Édesanyám és a Hugim tortája már tökéletes lett. Meg kell tanulni ezt a technikát, mert őrült jó, sokkal több lehetőséged van a ganache burkolással mint a vajkrémessel.

Leírtam hogy én hogy készítem, kattints.
A következő amire büszkén gondolok az a burkolás. Tortaburkolás. Sokéig úgy gondoltam hogy én és a fondant nem leszünk barátok. Aztán megbarátkoztunk:-)
Az első burkolásaim…hááttttt:-) nem voltak szépek:-)
Kellő gyakorlás és a jó burkolási technika átsegített a nehézségeken. És ez igazi torta!:-)

Tanfolyamra mentem el és ott tanultam valami olyat amit ezentúl csak így használok.

Virágok:-)
Az első nekifutásom igencsak elvette a kedvem:-) Olyan nehéznek és túl időigényesnek bizonyult számomra. Ááá ez nem az én sportom lesz. Aztán egy tanfolyam felforgatott mindent:-)
Ma már könnyedén készítem a cukorvirágokat.

Itt , összeszedtem az összes eddigi tapasztalatomat, mert virágot készíteni “gyorsan” is lehet, csak ismerni kell pár trükköt:-) Jó pár virág készítése is megnézhető és számos cikk szól a virágok készítési technikáiról, trükkök és tippek amikkel megkönnyítheted a munkádat.

Életem első igazi nyomozása a fekete festék volt:-)
Láttam egy videót amiben a lány megmutatta hogyan lesz fekete a fondant én meg mint egy vadászkutya már kerestem is a festéket, ilyen nekem is kell, és nektek is kell:-)
Megszereztem és ki is próbáltam.
Kipróbáltam ahol csak tudtam és igazi kincs ez a festék.

Itt olvashatsz leírást a festékről és használatáról.