Francia desszertek

Tökmagos, tökmagolajos crumble

Crumble már készült:-) Nagyon finom ropogtatnivaló, hiszen roppanós az állaga.
De reggelire is szuper egy kis natúr joghurttal
És, pohárkrémek alapja is lehet.

Tegnap voltam krém kurzuson Nerinél, ahol most már mondhatom.-) mindig kapunk egy kis extra nasit a kurzus végén.-) Tegnap tökmagos és mákos citromos crumble-t kóstolhattunk.
Ez indított ma reggel el, hogy tökmagosat nekem is kell készíteni.

Én imádom a tökmagolajat:-) Tehát neki is láttam.

HV:

  • 50 g liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 10 g tökmag-daráljuk le rusztikusra-
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

És a lehető legjobb dolgunk van, hiszen minden hozzávalót tehetünk tálba és jöhet a “gyurmázás”. Jól dolgozzuk össze, akkor van kész amikor nem tapad a kezünkhöz semmi és kis gombóccá tudjuk formálni a tésztát.

Morzsoljuk rá a tepsire, terítsük el és mehet is be sülni. 10 perc és kész is.

Porcukorba is hempergethetjük:-)

És tegnap készültek krémek, francia vanília, citrom és karamell, így adott votl hogy mini pohárkrémek készüljenek.

 

Citromkrémes és karamellkrémes crumble
Karamellkrémes crumble
Citrom, karamell és francia vaníliakrém ,yamm yammm