Francia desszertek

Tökmagos, tökmagolajos crumble

Crumble már készült:-) Nagyon finom ropogtatnivaló, hiszen roppanós az állaga.
De reggelire is szuper egy kis natúr joghurttal
És, pohárkrémek alapja is lehet.

Tegnap voltam krém kurzuson Nerinél, ahol most már mondhatom.-) mindig kapunk egy kis extra nasit a kurzus végén.-) Tegnap tökmagos és mákos citromos crumble-t kóstolhattunk.
Ez indított ma reggel el, hogy tökmagosat nekem is kell készíteni.

Én imádom a tökmagolajat:-) Tehát neki is láttam.

HV:

  • 50 g liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 10 g tökmag-daráljuk le rusztikusra-
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

És a lehető legjobb dolgunk van, hiszen minden hozzávalót tehetünk tálba és jöhet a “gyurmázás”. Jól dolgozzuk össze, akkor van kész amikor nem tapad a kezünkhöz semmi és kis gombóccá tudjuk formálni a tésztát.

Morzsoljuk rá a tepsire, terítsük el és mehet is be sülni. 10 perc és kész is.

Porcukorba is hempergethetjük:-)

És tegnap készültek krémek, francia vanília, citrom és karamell, így adott votl hogy mini pohárkrémek készüljenek.

 

Citromkrémes és karamellkrémes crumble
Karamellkrémes crumble
Citrom, karamell és francia vaníliakrém ,yamm yammm
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s