habcsók

Narancsos habcsók


Minap volt a tv-ben Lila Füge:-) épp tojásfehérje felhasználási módokat ajánlott…. amikor is megütötte a fülemet a keményítő… na itt éberen figyeltem, hogy  mi fog történni.
Mivel tetszett a végeredmény, ezért én is kipróbáltam.

Igaz, csak annyit vettem át, hogy a habcsókba tegyünk keményítőt, de az alap nálam továbbra is a svájci hab.

Miben más?
Jobb a textúrája, szebben tartja magát az egész nagy díszeknél sincs gond. Sőt,  belseje finoman krémes marad és nem szikkad szét:-)

HV:

HV:

Elkészítés:

A svájci vajkrémnél ismert alapot kezdjük el. Hőmérő kellene hozzá ugyan de ha a kezed azbesztből van akkor simán belenyúlhatsz a forró tojásfehérjébe, és ha már elolvadt a kristálycukor akkor jó is.:-) majd megszokod, hogy odaégeted a kezedet:-))) Egyébként 70 fokig kell melegíteni.

Tehát a tojásfehérjét egy csipet sóval keverjük el. Adjuk hozzá a kristálycukrot és vízgőz felett olykor keverve olvasszuk fel benne a cukrot. Tegyünk bele egy kevés borkősavat.

Ha ez is kész akkor robotgép, és a legnagyobb fokozaton verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a keményítőt, itt vegyük le alacsony fokozatra a robotgépet, mert a keményítőt egy pillanat alatt teli szórja a konyhát. Mikor már elkeveredett akkor visszaállíthatjuk a fokozatot, közepesre, és még verjük legelaább 5-10 percet. A végén keverjük hozzá a vaníliát és és a narancs ízesítőt és  keverjük el.

Én most 8B dekorcsövet használtam.

Lapátoljuk bele a habzsákba a habot és nyomjunk helyes kis halmokat a sütőpapírra. Irány a 93 fokos sütő 1 1/2 órára. Ha már kemény amikor hozzányúlsz akkor jó.

És megsülve:-)

Kicsit kíváncsiságból díszítve is:-)

Balról——-> ezüst ételfesték spray, gyöngyház selyempor és halvány arany ételfesték spray

 

Mentés

Mentés

Mentés