hírek

Hogyan dolgozom a GlazurShopban

Mondhatni igen izgalmasan telnek a napok, sokszor már túl izgalmasan is, hiszen mikor a kisfiam elalszik nekem meg 2-kor jön a futárom a csomagokért, amiket le kell vinnem neki… hát ezeknek a napoknak nem örülök annyira….

De kezdjük az elején:-)

Általában a vasárnap az én igazi munkanapom!
Ilyenkor van időm, sok sok, időm, 3-5 óra is hogy összeszedjem a gondolataimat, megtervezzem milyen posztok menjenek ki következő héten a glazurshop fb oldalára.
Sokszor könnyedén megy, mert lendületben vagyok, de van néha sajnos van hogy elképzelésem sincs miről írjak, mi az ami érdekel titeket, téged.

Amikor elindult a fb oldal, őszinte leszek, lövésem nem volt róla, hogy ezt hogyan kell csinálni, hogyan kell jól csinálni. Volt ott minden anno 5 éve:-)
Naponta több poszt, főleg külsős poszt, hiszen nem működött a tortaiskola, én nem értettem különösebben a cukrászathoz, így igyekeztem a glazurshop PINterest oldaláról összeszedni sok sok olyan hasznos cikket , fotót amit érdekesnek tartottam.
Napi 5 poszt ment… bahh belegondolni is rossz hogy mennyien mondtátok, hogy ez sokkkkk.

Aztán tanultam, olvastam és csökkentek a bejegyzések de még mindig nem igazán volt saját tartalom. Szerettétek, szépen nőtt a like szám de ezt még mindig kevésnek éreztem.

Rengeteget tanultam, online tanfolyam, könyvek, blog, külföldi blog olvasás, aztán egyszer ráéreztem, megértettem hogy nekem kell írnom, nekem írnom kell. Ekkor már volt tudás is, nem féltem tavaly elindítani a tortaiskola.hu oldalt.

Azóta megállás nélkül sütök, díszítek, mostanában már a megszavazott tortát el is készítem. Szoktam a pinterestről az éppen aktuális témában 2-3 fotót posztolni, ti pedig megszavazzátok melyik készüljön el.
Így, hogy van háttér, már sokkal könnyebb a Fb oldal kezelése is. Van mit mondanom:-)

Tehát a heti posztokat hétvégén állítom össze, ami menet közben kiegészül mindig valami érdekességgel, vagy kérdéssel, mert kérdezni is lehet a fb oldalon.
Igyekszem jó közösséget alakítani, összetartani a csapatot, téged, titeket.

Még ebben a részben is van mit tanulnom, hiszen iskolában nem oktatják a fb adminok dolgát, és maga a feladat is elég új, hiszen bár régóta van de nem annyira rég van fb.
Kemény pálya sokszor, bár lekopogom túl sok munkát nem adtok a moderátori munkában.

Összeszokott közösség lettünk.
Néha napján azonban megjelenik olyan ember aki a stílusával szétzúzná a nyugodt vonalat, ezért őket kitiltom.

Kis kitérő

A munkámhoz kapcsolódik, és ezt nem tudjátok, hogy számos alkalommal írnak rám a kitiltott emberek hogy mit képzelek, hogy merészelem kitenni az oldalról őt.Az oldalnak van házirendje, amit ha valaki semmibe vesz egyértelműen repül. Számos hírhedt oldal, csoport van ahová anyázni járnak a tagok… ezt nem szeretném! Itt nyugi van és az is marad!

Célom, hogy egy olyan hely legyen a fb oldal, ahová pihenni jössz, ha kérdésed van bátran kérdezel, kérdezhetsz. Nyugodtan megmutathatod a munkádat, mert segítő háttér van mögötted, és dicsérettel segítjük a munkádat.

A csoportok.

A GlazurShopnam perpill 2 zárt csoportja is van:-) Az egyik már kb 1 éve működik a másik most indult, egyszerűen azért, mert a fb nem engedte a meglévő csoportot hozzákapcsolni az oldalhoz.
Mindkettővel foglalkozom , és meglátjuk melyik lesz a jobb.
Közvetlen az oldalhoz tartozó csoport, a régebbi csoport, itt már szép számmal vagyunk:-)

A csoportokban számomra nagy öröm, hogy nyugi van, a kis létszámnak köszönhetően, bár olykor itt is akadnak nem beillő tagok, tőlük elbúcsúzom. Nagyrészt ti viszitek az csoportot, hiszen posztoltok, kérdeztek, segítséget kértek. Nekem annyi a dolgom hogy segítselek benneteket, válaszoljak, és ha időm engedi ez általában éjszaka van, akkor hasznos külsős tartalmakat osztok meg. Főként az instagram oldalról.

Instagram oldal.
Talán ez a legkönnyebb munkám, hiszen a tortaiskola össze van kötve vele ,így minden magától kerül fel:-) Javaslom a csatlakozást, hiszen ide kerül fel minden fotó elsőre. Innen indul a munkám, fotózók, megosztok majd posztot írok. Itt találod az instagram oldalt, ez csak mobilon fut, le kell töltened az okostelefonodra az alkalmazást.

Youtube csatorna
Na itt már bőségesen van munkám, bár inkább a videó felvétele viszi az időmet, mert a feltöltés, szöveg írása, címkézés, megosztások már nem túl nagy munkák. Sok esetben terméktesztek kerülnek fel, hiszen célom, hogy megismerd a glazurshopban vásárolható termékeket, de ne csak megismerd, hanem használni is tudd. Ezért videózók:-)

Kis kitérő

Volt pár kérdés, amiben érdeklődtetek, miért nincs rajta a fejem a videókon? 🙂 Mert ronda vagyok:-) Nem, nem, ettől egyszerűbb oka van. Vagy a fejem nézitek ahogy beszélek, vagy a kezemet amivel mutatom, hogy éppen mit használok, mit tesztelek, készítek.  Ameddig ilyen körülmények között dolgozom, vagyis a saját 2 nm-es konyhámban, egyedül felvéve a videókat, addig marad az hogy a fejemet nem látjátok:-) Ha az arcom érdekel azt megnézheted a fb oldalon, a glazurshop rólam oldalán…

 

Itt találod a youtube csatornát.

Hírlevél.
Ez is vasárnap készül el, jó esetben készült annyi torta, virág, videó amiből tudok egy értelmes hírlevelet összeállítani.

E-mailek.
Rengetegen kérdeztek:-) Sokszor sajnos időm nem engedi a gyors válaszokat, hiszen azok akik már vásároltak tőlem ők előnyt élveznek, magasabb prioritással kezelem az ő leveleiket, kérdéseiket. Ez szerintem érthető hogy miért.

És a napi rutin:-)

Általában reggel korán ébredek, sokszor nagyon korán, megnézem a leveleket, az oldalakat ha kell dolgozom. Ha nincs mit csinálni akkor cikket írok, tartalmat keresek, miről lenne még érdemes írni, mi foglalkoztat benneteket, téged, mik azok a problémák amiket még nem tártunk fel és ott vannak a munkád során.

Aztán ébred a gyerkőcöm és én kikapcsolom a gépet.
Séta, játék erről szól a délelőtt.
Ebédelünk és jó esetben elalszik a kisfiam, ilyenkor kicsit könnyebb a dolgom, mert nyugiban csomagolhatok, dobozolhatok. Ha nem alszik el, akkor igyekszem bevonni őt is, gyere vegyük elő a fondant simítót, a festéket, nézd a néni ezt rendelte….

Aztán jön az első futár, majd irány a posta.
Van jó pár nap mikor megállás nélkül csöng a telefon:-) Mikor érkezik, hogy készítsem, mit rontottam el…. Sokszor annyi telefon van hogy délelőtt már lemerülőben  telefonom. Persze vannak csendesebb napok is, mikor alig van pár telefon.

Késődélután még megnézem mi történt, e-mail-re válaszolok.

Aztán még egy nagy séta a gyerkőcömmel, ezért is van hogy személyes átvétel csak a megadott időpontban lehetséges.

Ha van segítségem akkor igyekszem minden elmaradt dolgomat bepótolni, ez általában a cikkek megírásáról szól, illetve a termékek tesztvideóinak készítéséről. Szép rohanás szokott lenni ilyenkor  egy nap.

Ha édesanyámnál van a kisfiam akkor jön a nagy falat🙂 Minden ami elmaradt bepótolom, vázlatokat írok és ilyenkor szoktam kicsit kikapcsolódni azzal, hogy marketing könyveket olvasok  vagy tanfolyamokat végzek, sok esetben online.
Ilyenkor kísérletezem, sütök új dolgokat, készítek új krémeket, próbálok ki virágokat, technikákat.

Most, 2017, még tart a cukrász tanfolyamom, így a klasszik sütiket is sütöm, mert vizsgafeladatok lesznek.

Ilyenkor szoktam tanító anyagokat készíteni, leírom az összes tapasztalatomat, hogy neked könnyebb legyen, és ne állj a probléma felett.

Ilyenkor írok nagyobb lélegzetvételű tananyagokat is, mint pl a piskótás e-book.

Ilyenkor jut idő arra amire egyébként nem, mert a nap nekem is 24 órából áll.

Ha módomban áll elmegyek tanfolyamra, tanfolyamokra, ez nekem is új tudás, és nektek is, már ahol megengedték hogy leírjam a recepteket és a készítést.

Nekem így néz ki a munkám:-)
Nem cserélném el semmire, mert imádom minden részét.

Gondoltad volna, hogy mennyi apró részből tevődik össze a munkám?

 

 

Mentés

Hirdetések