tortás alapok

Torta töltése, én így készítem

Tegnap nagy nap volt:-) Videókat készítettem már, de ilyen még nem készült, itt volt az alkalom, hogy megmutassam ezt is.
Remélem találsz a videóban hasznos dolgokat, esetleg tanulni is tudsz belőle.

Tegnap egy apró hibát követtem el, bár lehet észre sem veszed majd… túl nagy “rongyot” használtam a tortakarton alá és imbolygott rajta a 15 cm-es tálca… nehéz volt így tölteni…
Használom ezt a technikát, de eddig nagyobb 17-es tálca alá került be ez a méretű zöld “rongy”, a 17-es alatt stabil volt, tartotta, tök jó volt.. hát tegnap meggyűlt vele a bajom:-)

De nem szaporítom a szót, hisz nem ez a lényeg:-)

Kakaós -új saját recept- piskótát készítettem , receptet itt találsz
Sportszelet krémmel töltve, receptet itt találsz

És akkor a videó

A videó végén addig jutunk el, hogy kap a torta egy vékony krém réteget, ez a morzsakabát is lehet ha a krémed stabil, tehát vaj vagy csoki van benne.

Én este még ganache-al burkoltam, nagyon szép egyenletes burkolatot tudtam készíteni.
Még egy mozdulat hátra van, le kell faragni a tetejéről a kiálló ganache darabokat. Este már nem volt időm…
Mosás, takarítás és mosogatás volt a napirenden, majd ma befejezem:-)

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s