cukorvirágok

Cukor rózsa gyorsan! Én így készítem!

Jól beválasztottam a szavazásra kitett tortát, ti pedig jól meg is szavaztátok a csilliárd virágosat:-)
Ha megígértem, hogy elkészítem, akkor el is készítem, még akkor is ha ez egy szép hosszú nap lesz:-)

Gondolkodtam milyen gyors és viszonylag egyszerű megoldást találhatnék arra, hogy ne üljek 2-3 napot csak a virágok fölött.
Én arra jutottam, hogy ha már van rózsa lap kiszúróm akkor használom is. Itt meg is vásárolhatod.

Amikre szükséged lesz: kattints a linkekre és egyből meg is vásárolhatod a termékeket a GlazurShopban

A virágmasszádból csippents le egy nagy diónyi méretűt és színezd be a rózsaszín festékkel. Keveset használj, halvány színt szeretnénk, ugye:-)

És innentől nézd a videómat

 

Rengeteg rózsát kellett készítenem, így készültek egész pici fejek is.
Azokat is a rózsa lappal készítettem de, nézd csak

A rózsákat hagyd száradni, közben készítsd el a szirmokat.
Nyújtsd ki vékonyra a virágmasszádat és a közepes vagy akár kicsi rózsaszirom kiszúróval szúrd ki a mintát. mintákat. Vékonyítsd el gömb eszközzel és ragaszd hozzá a rózsaszín rózsákhoz.

Hagyd száradni, de ne teljesen, mert le kell vágni a végét, hiszen a rózsa alja egy nagy “bumszli”, azt nem fogod tudni felragasztani. Mikor már száraz de még összenyomható az alja a rózsának akkor kell levágni az alját, így egyenes felületet kapsz amit már könnyedén ragaszthatsz a fondanttal burkolt torára.

Mikor teljesen készre száradt akkor nagy ecsettel kend át a cukorka pink ételfesték porral  fehér szirmokat.

Nézd erre a tortára készültek a virágok.

 

Mentés