tortás alapok

Én így burkolok tortát, igazi tortát

Eljött a pillanat, hogy élőben, ha nem is teljesen élőben ,de videós formában megmutassam én hogyan töltök és burkolok tortát, sarkos élekkel.

Egyáltalán nem nehéz, bár nehezebb mint egy gyakorló tortadobot burkolni:-)

Nézd, kezdjük a töltésnél:

 

A morzsakabát kötelező, hiszen ez a vékony réteg gyűjti be az esetleg “kieső” morzsákat a piskótádból. UGYE, NEM SZERETNÉL morzsás krémet látni? nem, biztosan nem.:-)
Ha vajkrémmel burkolsz akkor itt találsz segítséget  továbbikban.

Ha ganache-al akkor itt találsz leírást, hogy hogyan készítsd.

Kész a ganache burkolás, kezdjük is el a fondant burkolást.

Nem tudtam burkolni, mert megszólalt a telefon és fel kellett vennem, hiszen vártam a vevőimet akik személyes átvételre érkeztek.
A legszebb pedig az, hogy miután visszatértem volna, hogy burkoljak, videózzak… addig nyomogattam a kütyümet, hogy nem vettem fel semmit.. .de ekkor már kész volt a burkolás jó nagy része.
Nézd el nekem, hogy nem szedtem le a fondantot…. Ígérem bepótolom!

A következő fontos lépés, hogy a torta alján is szépen eldolgozzuk a fondantot, szép egyenletes burkolást kapjunk.
Nézd:

Végül pedig a sarkos is jöhetnek:-)
2 módszert is megmutatok, mindkettőt szeretem, mikor melyikre van időm:-)

Megszerettem a ganache burkolást, hiszen sokkal nagyobb terünk van a fondant burkolás készítésénél. A ganache a hűtőben kőkeményre dermed, így a fondant burkolásnál bőséges mennyiség időnk van, nem kezd el olvadni a kezünk melegétől.

Nézd ez a torta készíült

 

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s