ganache · tortás alapok

Ganache receptek, kísérletezz bátran

Túl sok ganache-t nem készítettem egészen a múlt hétig. Ott viszont belehúztam rendesen, főleg hogy 3 a kukában landolt, mert grízes lett.:-(
Pedig a gaanche készítése nem is nehéz.
DE!

Figyelj az arányokra, mert nem mindegy hogy ét, tej vagy fehér csokoládét használsz.

Csokoládé és tejszín arányai

Étcsokoládé: 2:1

Tejcsokoládé: 2,5: 1

Fehér csokoládé: 3,5-4:1

Mérjük ki grammban, minden hozzávalót.

A tejszínt ne forraljuk, vagy ha sikerült felforralni kicsit hűtsük vissza, hiszen a forró tejszín megégetheti a csokoládét és grízesedik.

Miután jól átbeszéltük a GlazurShop Fb oldalán, hogy ki milyen ganache-t készít, hogy készíti… kaptam egy nagyon jó ötletet Tünditől <3 Köszönöm:-)

Ki is kellett próbálnom a csokoládé keveréket.

Készült egészen vegyes és készült ét és fehér csokoládés is.

Nagyon jó, nagyon finom ízeket lehet kihozni a keveréssel.
Alapvetően nem szeretem a fehér csokoládét, de egy 95%-os / LIDL/ csokival elképesztő ízt kaptam. Nagyon selymes lett az ízvilág, a nagyon markáns, erős csokoládét szépen lefinomította a fehér csoki. YESS:-)

HV:

  • 300 g 95% étcsokoládé /Aldi-s/
  • 100 g fehér csokoládé / LIDL/
  • 200 ml habtejszín / LIDL/

A csokit vágjuk fel apróra. A tejszínt melegítsük meg és öntsük rá az aprított csokoládéra. Keverjük, keverjük… és tádám….

 

Ebből a ganache-ból készült a sportszelet krém. Receptet itt találsz.

 

A másik kísérlet a teljesen vegyes csokoládés volt.

  • 300 g étcsokoládé
  • 70 g tejcsokoládé
  • 30 g fehér csokoládé
  • 200 ml habtejszín / LIDL/

A csokoládékat aprítottam, tejszínt melegítettem, összeöntöttem, kevertem és kész:-) Ezzel lett burkolva a torta is.

Nagyon finom, nem hivalkodó ízt kaptam, szépen kiegészítette a sportszelet krémes tortát.

Mentés