Én… soha…soha többet nem döntök ennyire elsőre…
Olyan szép volt a torta a pinteresten, másik kettővel meg is osztottam a GlazurShop fb oldalán, a szokás szerinti szavazásra, hogy melyiket készítsem el.
Jól megszavaztátok a zöldet virágokkal…
Volt itt pánik rendesen… bakker ezen őrület mennyiségű virág van!:-)
Nem volt mit tenni ha megszavaztátok, én meg megígértem neki is láttam:-)
Most így visszagondolva megérte a küzdést, az időt mert meseszép lett a torta,de nem biztos, hogy szeretnék sok iylet készíteni:-) Iszonyat idő volt!
Ez nem az a kategória, hogy gyorsan “dobjunk” össze egy tortát. Itt virágot készítesz, szárítasz majd ragasztgatsz egyesével! IGEN! egyesével!
Ha nem akarsz ragasztgatni akkor drótozz mindent virágot, a rózsákat is drótozhatod és a hortenziákat is bátran, sőt a kisebbek közül is párat.
A ragasztott változatnak azon kívül hogy időigényes nincs hátránya, viszont a drótosnak azért van. Ennyi drótos virágot beleszurkálni egy tortába… az a vágásnál izgalmas lehet:-)
Döntsd el, hogy neked melyik a jobb megoldás. Én ragasztottam.
Tehát.
Előző nap készítsd el a virágokat.
A rózsához itt találsz segítséget, a kis virágokhoz, levélhez pedig itt olvashatod el, hogy hogyan készítettem.
Süssük kakaós piskótát, receptet itt találsz.
Készítsük el a ganache-kat.
Itt találsz mindkettőhöz receptet, mert kétféle készült, az egyikből krém a másik a burkoláshoz kellett.
Készítsük el a sportszelet krémet, receptet itt találsz.
Töltsük meg a piskótát.
Ha még nem láttad volna, akkor nézd, videóztam is.
A töltés után irány a hűtő, kicsit dermedjen a töltelék és a külső vékony borítás. Kb 20-30 perc.
Aztán burkoljunk ganache-al. Itt találsz leírást hozzá.
Ha kész mehet ez is a hűtőbe. Mikor kemény a burkolat akkor mehetünk tovább, kezdjünk neki a fondant burkolásnak.
Itt összefoglaltam hogy hogyan burkoltam ezt a tortát, kattints.
Én betettem a burkolt tortát is kb 30 percre a hűtőbe.
Jöhet a díszítés.
Minden virágot, levelet egyesével ragasztottam fel a tortára, ehető ragasztóval. Izgalmas és szép hosszú munka volt:-)
A ragasztó nagyon szépen megtartotta még a nagyobb, nehezebb rózsákat is. <3 Na ezért szeretem én az ehető ragasztót.
És kész:-)
Látod a különbségeket?:-) Különböző fényviszonyokkal más más eredmény.. érdekes:-) nekem a sok fényt kapott fotók jobban tetszenek:-)
Végül jöhet a felvágás, kóstolás.
Isteni finom <3 Szép a vágási felület, vékony a fondant, IGEN!:-)
Kedves Viola, gyönyörű ez a torta. Böngészem az oldalát többször is ötleteket merítve. Fondantos tortával van problémám, beburkolom szépen a tortát, feldíszítem és másnapra szépen megolvad a fondant, MIÉRT??? Ha ganache-t használok a fondant alá akkor nem fog megolvadni? Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Beatrix
Kedves Beatrix,
Az aláburkolásnál vajkrém vagy ganache használata javasolt, his az összes nedves krém, pudingos, tejszínes stb… egyszerűen megzabálja a fondantot. nedvesek és reakcióba lép a fondant cukortartalmával, így elolvad:-(
Ha a díszek olvadnak meg a hűtőben, az már más… a hűtő nagy páratartalma okozza.
Ebben az esetben vastag kartonba kell tenni a kész tortát, lezárni és így a párát a doboz felszívja, nem fog nedvesedni a fondant.
Via