Anyák napja · tortadíszítés

Virágos torta készítése

Én… soha…soha többet nem döntök ennyire elsőre…
Olyan szép volt a torta a pinteresten, másik kettővel meg is osztottam a GlazurShop fb oldalán, a szokás szerinti szavazásra, hogy melyiket készítsem el.
Jól megszavaztátok a zöldet virágokkal…
Volt itt pánik rendesen… bakker ezen őrület mennyiségű virág van!:-)

Nem volt mit tenni ha megszavaztátok, én meg megígértem neki is láttam:-)
Most így visszagondolva megérte a küzdést, az időt mert meseszép lett a torta,de nem biztos, hogy szeretnék sok iylet készíteni:-) Iszonyat idő volt!

Ez nem az a kategória, hogy gyorsan “dobjunk” össze egy tortát. Itt virágot készítesz, szárítasz majd ragasztgatsz egyesével! IGEN! egyesével!
Ha nem akarsz ragasztgatni akkor drótozz mindent virágot, a rózsákat is drótozhatod és a hortenziákat is bátran, sőt a kisebbek közül is párat.
A ragasztott változatnak azon kívül hogy időigényes nincs hátránya, viszont a drótosnak azért van. Ennyi drótos virágot beleszurkálni egy tortába… az a vágásnál izgalmas lehet:-)

Döntsd el, hogy neked melyik a jobb megoldás. Én ragasztottam.

Tehát.

Előző nap készítsd el a virágokat.
A rózsához itt találsz segítséget, a kis virágokhoz, levélhez pedig itt olvashatod el, hogy hogyan készítettem.

Süssük kakaós piskótát, receptet itt találsz.

 

Készítsük el a ganache-kat.

Itt találsz mindkettőhöz receptet, mert kétféle készült, az egyikből krém a másik a burkoláshoz kellett.

Készítsük el a sportszelet krémet, receptet itt találsz.

Töltsük meg a piskótát.
Ha még nem láttad volna, akkor nézd, videóztam is.

 

A töltés után irány a hűtő, kicsit dermedjen a töltelék és a külső vékony borítás. Kb 20-30 perc.

Aztán burkoljunk ganache-al. Itt találsz leírást hozzá.

Ha kész mehet ez is a hűtőbe. Mikor kemény a burkolat akkor mehetünk tovább, kezdjünk neki a fondant burkolásnak.

Itt összefoglaltam hogy hogyan burkoltam ezt a tortát, kattints.

Én betettem a burkolt tortát is kb 30 percre a hűtőbe.
Jöhet a díszítés.

Minden virágot, levelet egyesével ragasztottam fel a tortára, ehető ragasztóval. Izgalmas és szép hosszú munka volt:-)
A ragasztó nagyon szépen megtartotta még a nagyobb, nehezebb rózsákat is. ❤ Na ezért szeretem én az ehető ragasztót.

És kész:-)

Látod a különbségeket?:-) Különböző fényviszonyokkal más más eredmény.. érdekes:-) nekem a sok fényt kapott fotók jobban tetszenek:-)

Végül jöhet a felvágás, kóstolás.

Isteni finom ❤ Szép a vágási felület, vékony a fondant, IGEN!:-)

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Advertisements

Virágos torta készítése” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Viola, gyönyörű ez a torta. Böngészem az oldalát többször is ötleteket merítve. Fondantos tortával van problémám, beburkolom szépen a tortát, feldíszítem és másnapra szépen megolvad a fondant, MIÉRT??? Ha ganache-t használok a fondant alá akkor nem fog megolvadni? Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Beatrix

    Kedvelés

    1. Kedves Beatrix,

      Az aláburkolásnál vajkrém vagy ganache használata javasolt, his az összes nedves krém, pudingos, tejszínes stb… egyszerűen megzabálja a fondantot. nedvesek és reakcióba lép a fondant cukortartalmával, így elolvad:-(

      Ha a díszek olvadnak meg a hűtőben, az már más… a hűtő nagy páratartalma okozza.
      Ebben az esetben vastag kartonba kell tenni a kész tortát, lezárni és így a párát a doboz felszívja, nem fog nedvesedni a fondant.

      Via

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s