Francia desszertek · Piskóták

Genovai piskóta, könnyed, habos, finom:-)

Tudjátok, hogy imádom a francia cukrászatot és minap íródott meg a 20 legjobb -ami több lett mint 20- francia desszert és receptje.

Benne volt a FRAISIER is -ami egy epres, vanília krémes finomság. El kellett készítenem.
Az alapja a genovai piskóta, ami hasonló a meleg úton készült , könnyű felverthez, de vajas változatban.
Szaftos, finom piskóta. Kedvenc lesz.

Most csak kis méretű készült, mert ez volt a cél, vagyis 2 szép lapocska.

HV: 22 cm-es kerek formához

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A tojásokat és a cukrot tegyük habüstbe és keverjük át habverővel kicsit. Éppen elegyedjen.


Vízgőz fölé állítva, folyamatos, FOLYAMATOS keverés közben melegítsük 50 fokosra a keveréket.

Ha elérte az 50 fokot, jöhet a habosítás. Robotgéppel gyorsabb. Addig habosítsuk míg kifehéredik és kb a duplájára nő a hab mennyisége.

A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

3 részletben adjuk a tojásos habhoz, lassú keveréssel, -robotgéppel 2-es fokozaton- ne törjük össze a habot.

Ha kész a lisztet szitáljuk bele és óvatosan, nagyon óvatosan forgassuk össze.

Én kiolajoztam és liszteztem  formámat -nem találom a formaelválasztó spray-t:-). Töltsük bele a piskótát a formába, húzzuk fel a széleit a formára, kicsit ütögessük a munkalapunkhoz és irány a sütő. 15-20 perc és kész is.

 

Mentés

Mentés