hírek

Hogyan tudsz spórolni egy kicsit ha tortát készítesz!?

Igen, lehet spórolni!
Sok esetben én is olcsóbb termékekkel dolgozom, és persze ezek a termékeke még így is drágák, de megfizethetőbbek mint más márkájú termékek.

Alapvetően azért ha módom van rá, megveszem az extra minőséget, vaj, csokoládé stb….

DE!

Most elmondom, hogy én hol vásárolok, miket szoktam használni, mik azok a termékek amikből be szoktam készletezni.

VAJ

Én a LIDL-ben vásárolom a 250 g-os, saját márkás vajat. Elégedett vagyok vele, sütni és krémek készítéséhez is kedvelem.
Sokszor van akcióban 399 Ft-os ár egy 250 g-os vajért már elfogadható. Ilyenkor bekészletezem, persze nem sokat mert a vaj romlandó, az avas vajat pedig nem szeretem:-)

Egy kivétel van, ha sós karamell készül akkor irány a drága “cucc” Rochefort, fleur de sel.. a maga 900 Ft-os árával, 250 g-os kiszerelésével ultra drága! DE a sós karamell krémhez a legjobb választás.

Tehát tudsz már a vaj árán is spórolni, és kérlek ne azt forgasd a fejedben, hogy a ráma, liga és hasonló ….. jók lesznek, mert olcsóak. Ezek növényi alapú, margarinok és nem vajak! Más a végeredmény a sütésnél és a krémeknél pedig siralmas az íze….

CSOKOLÁDÉ

Szeretem a Callebout csokoládét, de őrület drága! Persze van itthon mindig, ét, tej és fehér változata is.

Azért alapvetően a LIDL és az ALDI csokoládéit veszem meg, hiszen elérhető áron vannak és a minőségük is jó. NEM TORTABEVONÓT, hanem csokoládét. 50% kakaótartalommal már nagyon szuper végeredményt kapunk, akár sütünk akár ganache-t készítünk.
Lehet kapni az ALDI-ban 95% csokoládét is, abból is szoktam készletezni, de azt önállóan sosem használom, hiszen brutálisan keserű. DE keverve egy sima tejcsokoládéval, csodálatos krém készül belőle.

 

TEJSZÍN

Ha ganache készül simán megveszem, sőt készletezem is a LIDL habtejszínből, olcsó, és a ganache készítéshez tökéletes.

Ha tejszínhab a végső cél akkor viszont a 35%-os tejszíneket vásárolom, már kapható sima boltban is, MILLI, Parmalat.
Ezen is tudunk spórolni, mert nem mindegy, hogy 150 ft vagy 390 Ft!

 

KAKAÓPOR

Csak és kizárólag holland!? 🙂 Nem, mert épp nemrég fedeztem fel, hogy van a Szerencsinek is 22%-os kakaópora. Szép, élénk szín, finom kakaós íz és egész más az ára:-) Érdemes mindkettőt tartani otthon.

 

LISZT

Itt háklis vagyok, piskótákhoz a finom, sütemény lisztet veszem meg, de ezeket csak piskótához használom!  Máshoz nem is szabad, mert nem sikerülnek szépen  a sütemények. Egyébként sima lisztet, azt is LIDL, sima lisztjét vásárolom meg. Lehet ezzel is sütni, piskótát is lehet sütni, de nekem szebbek a sütemény liszttel készült piskóták.

 

TOJÁS

Ma már kizárólag a LIDL-ben veszem, L-es méretű tojásokat. Mindenhez jó, és a recepteket amiket megosztok, mind mind ezzel a méretű tojással készülnek. Nem mindegy mekkora tojást használsz!!!! Sokáig a zöldsiben vettem meg az 50 Ft-os extra nagy tojást, sok esetben nem sikerült vele a recept, persze mert nem mindegy, nagyon nem mindegy a tojás mennyisége.

 

SÜTŐPOR

Ebből nem tudok engedni, hiszen kipróbáltam jó pár fajtát és csak a Dr Oetker vállt be. A többi nem hozta a hozzáfűzött reményeimet.
GYÜMÖLCSÖK

Bár nem vagyok híve a mirelitnek, de télen képtelenség epret szerezni elfogadható áron. Ilyenkor marad a mirelit. Az ALDI mirelit gyümölcsei nagyon jók, finomak és könnyedén készítek belőlük püréket, redukciókat.

 

Amin nem tudsz spórolni!

A fondant masszádon, mert a minőség rovására mehet, és saját magadat hozod rossz helyzetbe, mert jó esetben dupla munka, rossz esetben szakad, reped, leesik  a tortádról.

Kellékek. Annyian mondjátok, hogy a vettetek máshol kiszúrókat, de csupa rojt a széle a virágoknak, ronda a keksz… persze mert kínai a cucc. Azoknak nincs élük, nem vágnak szépen!  Kinézetre pontosan úgy néz ki mint a drágább társai, amiknek nevük is van… de minőségre silány minőség. Tudod, “kici, olcó…”

Ne spórolj az eszközeiden!

Remélem tudtam segíteni.
Ha van még kérdésed, hogy én mit hol vásárolok akkor bátran kommentelj.
Ha tetszik amit olvasol, kérlek oszd meg <3

Hirdetések