hírek · tortás alapok

Na most akkor melyik a legjobb fondant?

Elég szubjektív lesz, hiszen ezeket a fondantokat kipróbáltam, az én véleményemet tudom leírni, illetve a visszajelzéseitekből tudok meríteni.
Azonban objektív is maradok, hiszen ha van hiba, akkor van hiba, ezt is tudnotok kell.

Jó pár masszán átgyúrtam magam -stílszerűen- és van kialakult, határozottan kialakult véleményem róluk.
Nem csak gyári masszákat használtam, átmentem jó pár házi fondanton is így van tapasztalat bőven.

Kezdem házi fondantokkal.:-)

ZSELATINOS

Én nem kedvelem. Túl érzékeny, mindenre, túl érzékeny! Szárad, nem kedveli a festékeket, szépe színezhető de pl a fekete szárítja.
Burkolni sem volt vele jó, hiszen nem lehet vékonyra nyújtani, nekem nem lett kedvencem.
Receptet itt találsz ha el akarod még is készíteni.

Kész:-)

PILLECUKROS

Na ezt már szeretem, és szerettem is, szeretni is fogom. Ha időm engedi készítem is majd, de elég időigényes, és nem is a készítése, hanem az átgyúrása. Combos meló, gyúrni kell jó rendesen, cserébe viszont egy nagyon jól kezelhető, rugalmas fondantot kapunk. Színezhető, jól bírja a strapát, nem reped és nem szakad.
Receptet itt találsz.

FEHÉR CSOKOLÁDÉS PILLECUKROS

Határozottan kedvenc ez is. Könnyű vele dolgozni, viszont ezt is izomból kell átgyúrni. Cserébe , puha, rugalmas masszát kapunk amivel öröm a munka. Nem reped, nem szakad.

Receptet itt találsz

És most jöhetnek a gyári fondantok:-)

Amit legelőször próbáltam az a funcakes fondantja volt. Középkategóriás fondant, 3 mm vékonyra nyújtható, vaníliás, finom íze van. A színek keverhetőek egymással, könnyű színezni. DE! Ha vékonyabbra nyújtod, akkor reped, szakad, a saját súlya húzza. Ez nem épp szimpatikus, de nem rossz fondant. Én szeretem.
Középhaladóknak bátran ajánlom.

A glazurshopban itt vásárolhatsz.

A renshaw fondantja, egy igazi kihívás:-) Nehéz vele dolgozni, szerintem haladóknak való, akik már dolgoztak fondanttal, burkoltak már pár tortát.
Jó vele a munka de türelmet és odafigyelést igényel. 2 mm vékonyra nyújtható. Jó az állaga, nem szakad és nem reped. De valahogy fura volt vele dolgozni.

A glazurshopban itt vásárolhatsz.

CULPITT fondant
Az első fondant amivel szuper könnyű dolgozni, mert:-) rugalmas, nem szakad, vékonyra nyújtható 2 mm, és a puhasága miatt az apróbb hibák könnyedén elsimíthatóak. Tényleg kedvenc!
KEZDŐKNEK bátran ajánlom!

A glazurshopban itt vásárolhatsz.

WILTON fondant

Kis kakukktojás:-) Hiszen vékonyra nyújtható, sőt már annyira vékonyra nyújtható, hogy átlátszott a csokoládés krém a fondant alatt. Finom íze van, könnyű vele dolgozni, viszont nem lehet a végtelenségig macerálni, mert elérik a fondant, elvékonyodik. Középhaladóknak javaslom.

A glazurshopban itt vásárolhatsz.

 

És a kedvenc!:-)
Massa Ticino fondant. Tényleg öröm vele a munka! Nagyon vékonyra nyújtható.

Vaníliás íz, könnyű kezelhetőség, nem szakad, nem reped. Kezdőknek is bátran ajánlom, mert nagyon könnyű vele a munka. Macerálható, szépen kezelhető és meseszép sarkokat tudunk vele készíteni a vékonysága miatt.

Rugalmas massza, az apró hibák simítóval eltüntethetőek. IMÁDOM!

A glazurshopban itt vásárolhatsz.

 

Remélem tudtam segíteni a fondant választásban.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Na most akkor melyik a legjobb fondant?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. szia Via, én is a szubjektív véleményemet tudom leírni. Én a zselatinost használom, de….. Változtattam egy kicsit a recepten. Nem mézet használok, hanem izomaltot. Teszek még hozzá egy evőkanál glicerint. Ezt azért teszem, mert megköti a vizet, vagyis nem engedi a melegítésnél elpárologni a folyadékot belőle, így nem szárad ki. Ezt tapasztaltam. Aztán, teszek még a masszába 1 evőkanál CMC port. Ettől lesz rugalmas, vékonyra nyújtható. Nem szakad. Én ezt tapasztaltam. Az, hogy nekiálltam saját gyártásnak, kizárólag anyagi megfontolásból teszem, sajnos ez van. Talán az az idő is eljön, amikor megvehetem, mert sokan rendelnek. De ez nekem még csak vágyálom 🙂