krémek

Csokoládés mokka krém

Ez egy különleges krém, mert enyhén kávés és finoma csokoládés. Nagy kedvencem lesz!

HV:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor / Dr Oetker/
  • 250 g vaj / LIDL/
  • 1 csésze főzött kávé
  • 200 g porcukor
  • 100 g étcsokoládé / LIDL 95 %-os/
  • 100 ml tejszín / LIDL habtejszín/

Elkészítés.

A pudingport a 4 dl tejjel készítsük el, cukrot ne adjunk hozzá. hagyjuk kihűlni teljesen.

A vajat habosítsuk fel a porcukorral. Gyönyörű, világos, nagyon habos krémet kapunk.

Adjuk hozzá a kihűlt pudingot, apránként és folyamatosan keverjük.

Ha kész akkor ízesítsük a kávéval. Én beleöntöttem  2 kis csésze, vagyis ristretto mennyiséget, ez kb 2 korty.
A kávéval is keverjük el, szép krémes állagot kell kapnunk.

A csokoládéból és tejszínből készítsünk ganache-t, itt megnézheted hogy kell készíteni.

Ha langyosra hűlt a ganache mehet is bele a mokka krémbe. Habosítsuk át és kész is.
Nagyon fincsi <3

Ez, ismét egy javított krém… a hétvége nagyon furcsán alakult:-(
Itt megnézheted, hogy mit tegyél ha grízes lesz a pudingos krémed.

 

Mentés

Mentés