krémek

Mokka krém

Finoman kávés, de nem tolakodóan. Aki szereti a kávét, imádni fogja.
Még fogok készíteni ilyen krémet, ki kell próbálnom a tejeskávés ízt is.

HV:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor / Dr Oetker/
  • 250 g vaj / LIDL/
  • 1 csésze főzött kávé
  • 200 g porcukor

Elkészítés.

A pudingport a 4 dl tejjel készítsük el, cukrot ne adjunk hozzá. hagyjuk kihűlni teljesen.

A vajat habosítsuk fel a porcukorral. Gyönyörű, világos, nagyon habos krémet kapunk.

Adjuk hozzá a kihűlt pudingot, apránként és folyamatosan keverjük.

Ha kész akkor ízesítsük a kávéval. Én beleöntöttem  2 kis csésze, vagyis ristretto mennyiséget, ez kb 2 korty.
A kávéval is keverjük el, szép krémes állagot kell kapnunk.

El fogom készíteni ismét, hiszen aki követett hétvégén a facen, látta hogy komoly küzdés volt… Összement a krém:-(
Ilyenkor még javítható de már nem lesz az a gyönyörű habos állag.

Nézd, ez volt a küzdés, és persze megoldásom is van rá:-)

 

Mentés

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s