krémek

Epres krém, ami nagyon nagyon nagyon finom <3

Yammmi:-) Nagyon finom és nagyon intenzív íze van!
A nagyon sötét kakaós piskótámhoz készítettem ezt a krémet.

Volt itthon eper és egy kis szamóca is, és hát nem votlak a legszebb állapotban, megenni már nem, de kidobni még nem.:-) Akkor készül krém:-)

HV: ez a mennyiség egy db 15 cm-es 3 lapos tortához elég

  • 20-25 dkg eper és szamóca vegyesen
  • 150 g barna cukor
  • 1 nagy csipet fahéj
  • 1/2 cs vaníliás pudinpor
  • 170 g vaj
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

Az epret, szamócát megmossuk, kicsumázzuk és mehet bele az edénybe. Rá  cukor és kicsit villával törjük meg. Forraljuk fel és főzzük kb 10-15 percig. Megpuhul minden szem, és szépen össze tudjuk törni. Én krumplinyomóval pépesítettem.

Ha ezzel is kész vagyunk, akkor a 1/2 cs vaníliás pudingport keverjük át 1 dl vízzel. Öntsük rá az eper pürére és főzzük, sűrítsük be.

A vajat habosítsuk ki a porcukorral. ha szép világos a színe, adjuk hozzá az eper krémet. Habosítsuk tovább amíg össze nem keveredik.

Kész:-)

Nagyon nagyon epres, nagyon finom és egyáltalán nem vaj ízű.

Nagyon jó tartása van a krémnek, a szaftos, nehéz piskótát szépen megtartotta.

A ganache burkolás még hűl, aztán jöhet a fekete massa ticino burkolás, cukorcsipke…. 🙂

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s