esküvő · Szülinapos torták

Barbie torta készítése, én így csinálom

Ideje volt nekem is készíteni egy Barbie tortát. Egyrészt az összeállítása és a burkolása is nagyon érdekelt.
Olyan szépek 🙂
Most már értem hogy anno a cukrászdás Barbie torta miért krémmel volt díszítve.:-)
Őrületesen sok idő díszíteni, főleg ha ilyen raffolt szoknyás dekort választunk.

Lássuk:

 

A piskótánk kész. Itt olvashatod a receptet, az egészet felhasználtam.
A krémek kikeverve, rágógumis és az epres is.

Állítsuk össze a tortát.

A piskótákat és kifúrtam, nekem így egyszerűbbnek tűnt a készítés.

Megtöltöttem a lapokat, körbe is lekentem a maradék krémekkel és irány a hűtő dermedni. nem, még nem nyúltam hozzá, csak krémmel töltöttem.

Miután kidermedt jöhetett a faragás.

Éles késsel formára kell faragni a piskótát, szoknya formát kialakítva.
Mivel első ilyen tortám volt, már egy valami meg is maradt bennem. Jobban le kell vágdosni a derék részen a piskótát.


Szépen egyenletesre vágjuk, igyekezzünk egyenletes formát kialakítani. Ez fontos lesz a burkolásnál is.

Jöhet a ganache burkolás és irány a hűtő ismét.

A “csaj” nem fért be a hűtőbe, így a hölgyike ki lett szedve a tortából, így állt a hűtőben:-) Sokan a facen Alien tojásnak véltétek a készülő tortát ebben az állapotában:-)

 

Mikor a ganache szépen megdermedt akkor jöhet a burkolás.
Videóztam:-)

És a burkolás

 

A burkolás kész, a közepén ki kellett vágni.

Mehet a hűtőbe ismét.

Addig készítsük el a ruháját, felsőrészét is.

A ruha fodrait már nem videóztam. Egyszerűen elfelejtettem.
A lényeg, mérd meg a torta magasságát. Ekkora méretű fondantokat kell nyújtanod. A fondant terjedelme, szélessége rajtad múlik, ha nagyot készítesz sok kis raffot tudsz hajtani, ha kisebbeket akkor kicsiket. Én vegyesen készítettem.
Kinyújtod a fondantot, méretre vágod, magasság a fontos, nekem 19 cm magas volt a torta. A felső részét célszerű lesz elvékonyítani, itt fogod hajtogatni a fondantot és ez a rész fog csatlakozni a Barbie derekához.

Megnéztem több kész tortát is, vegyesen készítik, van aki díszíti még a derék részen is, van aki extra szépen dolgozik ott nincsenek díszítések, mert szép egyenletes a derék része.

Én a szoknya alját is kicsipkéztem a fentebb látható videón lévő módszerrel. Én nem ragasztottam mivel szépen bele tudtam nyomkodni a derék részbe.

Az utolsó simítások:-)
Én a szoknya részre még egy takarót készítettem. Ezt átkentem gyöngyház fehér ételfestékkel. Fent a listán -a lap tetején- ha a linkre kattintasz meg is vásárolhatod.

Átkentem a ruhát és a felsőt is csillogó ezüst selyemporral.
Nagyon szépen csillog és ez ehető termék is. Ecsettel kentem ár, szárazon a fondantot.

A kis rózsák készen kaphatóak a GlazurShopban, én csak annyit tettem, hogy a rózsa színű selyemporral átkentem szárazon, hogy rózsásabb legyen, mert alapból kicsit barackos a színe.

És felvágva.

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s