Piskóták

Nagyon gyors kakaós piskóta lap

Minap a lúdláb tortát sütöttem vizsga, vizsga … már csak ennyi villog a szemem előtt:-) Júniusban lesz a cukrász vizsgám… kell sütnöm klasszikusokat is.

A cookpad oldalán találtam egy szimpi receptet, el is készítettem. ÉS! Ott láttam ezt a típusú piskótát. Én még így nem készítettem, és kedvenc lesz, mert gyorsabb mint a sima felvert készítés:-)

HV: 22 cm-es magas falú formához

  • 8 tojás
  • 25 g kakaópor/ Holland/
  • 175 g liszt / BL55/
  • 160 g kristálycukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A tojásfehérjét a kristálycukorral habosítsuk ki.

A lisztet és a kakaóport keverjük össze.

Ha habos a fehérje keverjük bele a tojássárgákat:-) Óvatosan, finoman forgassuk bele.

Végül kakaóporos liszt is mehet bele, én 2 részletben szitáltam bele a habba és itt is nagyon finoman, óvatosan elegyítettem.

Irány a sütő, középső szinttől eggyel lentebb, 50 percre.

Én kicsit túlsütöttem, hiszen pénteken, laza nap, van segítségem akkor süssünk. Sütök erre megérkezik az áru:-)
A fiú egyedül nem tudta felhozni, így futás lefelé, gyorsak leszünk 10 perc alatt kész is vagyunk.

Aham…. szó szerint raklappal érkezett az árú. A 10 percből 20 perc lett, így kérges lett a piskóta:-(

Finom, nagyon finom piskóta, nem könnyű felvert, mert attól szaftosabb az állaga. A krém szépen megpuhította a kis kérget, így mások észre sem vették, hogy alaposan megsütöttem szegénykémet:-)

Ez készült:-) Lúdláb kicsit máshogy:-) Receptet itt találsz.

 

Forrás: cookpad-Varga Gábor

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s