krémek

Áfonyás citromos tortakrém

Savanykás, friss, nagyon friss ízre vágytam.

Az alapkrémem amit használok mostanában az a pudingos krém. Most is ezzel készítettem a krémet, nagyon finom!

HV:

  • 200 g mirelit  áfonya / ALDI/
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 cs vaníliás pudingpor / DR Oetker/
  • 3,5 dl tej
  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor

A mirelit áfonyát felfőztem és forraltam kb 15 percig. Szétfőtt minden kis szemecske. Mehet bele a citrom leve és reszelt héja.

A pudingport kikevertem a tejjel és az áfonyára öntöttem, besűrítettem nagy lángon. Nagyon sűrű lesz a krém.

Ez tegyük félre hűlni.

A vajat a porcukorral habosítsuk fel.

Nos, én langyosan tettem bele a vajba, így megfolyt a krém, de egyben maradt, tehát betettem a hűtőbe 20 percre kb. Szépen megdermedt. Elég volt habverővel kicsit átforgatni.

Ami a legszebb az egészben hogy fotóztam volna, csak elfelejtettem:-)

Szép, őrületesen szép a színe a krémnek és nagyon finom, pikáns.

Nem volt esztétikai szempontból jó választás a kakaós piskóta és az áfonyás krém… cserébe viszont nagyon finom ❤

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s