Piskóták

Vajas kakaós piskóta receptem, nagyon gyors és nagyon finom

A kísérletezés tovább folyik.
A kakaós gyors piskóta recept fantasztikus, de én jobban szeretem azokat a piskótákat amik szaftosabbak.

Ezért ki kellett próbálnom, hogy mi történik akkor ha a receptbe keverek egy kis vajat.

HV:

  • 8 tojás
  • 25 g kakaópor /holland/
  • 175 g liszt /BL55/
  • 160 g kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g vaj

Elkészítés: 17 cm-es magas falú formához

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük habbá.

A kakaóport a lisztet keverjük össze. A vajat olvasszuk fel.

A tojások sárgáját keverjük össze a citrom héjával.

A fehérjehabba öntsük bele a tojássárgákat és óvatosan keverjük át.

A kakaós liszt felét adjuk hozzá, és óvatosan keverjük át.

Mehet bele az olvasztott, langyos vaj.

Nagyon óvatosan dolgozzunk vele. Finoman, nagy mozdulatokkal keverjük.

Mehet bele a másik fele a kakaóporos lisztnek.

Irány a kivajazott forma.

Húzzuk fel a tésztát a forma szélére és kicsit ütögessük oda a pulthoz. Ezzel a mini levegőbubik távoznak, nem fogja szétfeszíteni a tésztát.

Süssük 40-50 percig. FIGYELEM! Mikor feljött a tésztád, kb 10-15 perc vedd lentebb a hőfokot 150 fokra.

Finom szaftos de nem túl nehéz piskótát kapunk. Van tartása, faragni is jó.

 

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s