Piskóták

Vajas kakaós piskóta receptem, nagyon gyors és nagyon finom

A kísérletezés tovább folyik.
A kakaós gyors piskóta recept fantasztikus, de én jobban szeretem azokat a piskótákat amik szaftosabbak.

Ezért ki kellett próbálnom, hogy mi történik akkor ha a receptbe keverek egy kis vajat.

HV:

  • 8 tojás
  • 25 g kakaópor /holland/
  • 175 g liszt /BL55/
  • 160 g kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g vaj

Elkészítés: 17 cm-es magas falú formához

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük habbá.

A kakaóport a lisztet keverjük össze. A vajat olvasszuk fel.

A tojások sárgáját keverjük össze a citrom héjával.

A fehérjehabba öntsük bele a tojássárgákat és óvatosan keverjük át.

A kakaós liszt felét adjuk hozzá, és óvatosan keverjük át.

Mehet bele az olvasztott, langyos vaj.

Nagyon óvatosan dolgozzunk vele. Finoman, nagy mozdulatokkal keverjük.

Mehet bele a másik fele a kakaóporos lisztnek.

Irány a kivajazott forma.

Húzzuk fel a tésztát a forma szélére és kicsit ütögessük oda a pulthoz. Ezzel a mini levegőbubik távoznak, nem fogja szétfeszíteni a tésztát.

Süssük 40-50 percig. FIGYELEM! Mikor feljött a tésztád, kb 10-15 perc vedd lentebb a hőfokot 150 fokra.

Finom szaftos de nem túl nehéz piskótát kapunk. Van tartása, faragni is jó.

 

 

Mentés