Sós

Extra könnyű sajtos pogi

 

HV: egy nagy tepsinyi adag

  • 350 g liszt / BL 55/
  • 125 g vaj
  • 2 g élesztő /szárított/
  • 4 nagy csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 125 g tejföl
  • kb 0,5-1 dl tej

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Rakjunk bele minden hozzávalót egy nagy tálba és robotgéppel dolgozzuk össze, dagasszuk, kb 10 perc.
Aztán kelesszük legalább 1 órát meleg helyen.

Nyújtsuk kb 1 cm méretűre, szúrjuk ki pogi szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogikat. Kenjük át tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.

Kb 30-40 perc a sütési ideje.

Aznap finoman roppanós a pogi teteje, középen pedig puha. Másnapra megpuhul az egész pogi. Nagyon jó és gyors  recept!

 

Mentés