Sós

Extra könnyű sajtos pogi

 

HV: egy nagy tepsinyi adag

  • 350 g liszt / BL 55/
  • 125 g vaj
  • 2 g élesztő /szárított/
  • 4 nagy csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 125 g tejföl
  • kb 0,5-1 dl tej

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

Rakjunk bele minden hozzávalót egy nagy tálba és robotgéppel dolgozzuk össze, dagasszuk, kb 10 perc.
Aztán kelesszük legalább 1 órát meleg helyen.

Nyújtsuk kb 1 cm méretűre, szúrjuk ki pogi szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogikat. Kenjük át tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.

Kb 30-40 perc a sütési ideje.

Aznap finoman roppanós a pogi teteje, középen pedig puha. Másnapra megpuhul az egész pogi. Nagyon jó és gyors  recept!

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s