tortadíszítés · tortás alapok

Hogyan, mivel fessek fondanttal burkolt tortára?

Mostanában nagyon sokan kérdezitek, biztosan nem olvastátok még a cikket a képen látható tortáról.
A kérdés pedig így hangzik:

Hogyan fessek fondanttal burkolt tortára ételfestékkel, hogy:

megszáradjon a festék
ne maszatolódjon
……..

A válaszom nagyon egyszerű!

Válassz olyan ételfestéket ami alkalmas arra, hogy fess vele.

Én rengeteget olvasok, külföldi blog oldalakat, ott mindenhol a sugarflair ételfestékeket használják, így én nem is kezdtem kísérletbe, hogy hátha a többi is jó.
Ezt a pirosat használtam a tortánál. Ez az egyik nagy kedvencem, pipacs piros ételfesték paszta.

A festéket feloldom egy pici alkoholban, -pálinkában- elkeverem és egyszerűen festek vele. Itt most ez a technika volt érdekes számomra, tehát nagy, lapos legyező ecsettel dolgoztam.

A festés kb 20 perc múlva csontszáraz volt! Ez is fontos ugye?
Illetve ami még szerintem lényeges tulajdonsága ennek a festéknek , hogy nem oldja fel a fondantot.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s