tortás alapok

Mítoszvadászat…..nem is gondolnád…

Nem is gondolnád mennyi mítoszunk van a sütés terén is ami nem igaz:-)
Belekezdtem és levadászom a mítoszokat, ezzel megkönnyítve a munkánkat:-)

 

Tojásfehérjébe nem szabad cukrot tenni előre, mert nem verődik fel.
De, felverődik:-) Igaz hosszabb ideig tart de gyönyörűen felverődik.

A piskótánál csak külön szabad felverni a fehérjét és sárgáját.
A könnyű felvertnél kell erre figyelni, de minden más receptnél lehetünk nyitottak.
Én most próbáltam ki, hogy csak a fehérjét habosítom és abba simán a sárgája.. szuper!

Nem lehet robotgéppel piskótát készíteni.
De biza lehet:-) Már ki is próbáltam.
A fehérjehabot keményre , hozzá a tojás,és itt más nagyon lassú fokozaton keverjük..

Ezek még megdöntésre várnak…

A piskótába kell-nem kell sütőpor

Az élesztő nem a cukortól kel meg

A lekvár nem a cukortól lesz tartós

 

 

ha van neked is mítoszod amit innen-onnan hallottál és megdöntötted akkor kommentben várom a tiédet is:-)

 

Mentés