habok

Útmutató a tejszínhabhoz! Végre nekem is sikerült:-)

Végre nekem is megy az a fránya tejszínhab felverés.
De nem kevés idő volt mire megértettem:-) hogyan érdemes tejszínhabot verni.

Rengeteg összement tejszínhab végezte a kukában.:-(

Mostanra csak így készítem és mindig sikerül.Hogy miért? ŐŐŐŐ, azt nem tudom, bizonyosan valami kémia lesz:-)

A hideg tejszínt elkezdem felverni és mikor már változik az állaga adom hozzá a porcukrot. Ez ízlés kérdése, vagy éppen recept kérdése, amennyit gondolsz.
Olyan meseszépen felverődik, kemény hab lesz belőle, öröm ránézni. És nem kell ott állni és remegő lábakkal azt sasolni hogy ugyan ebből is vajat köpülünk:-)

DE! Ez csak tejszínhab, cukros tejszínhab.

Ha töltelékként használjuk nem árt ha valamivel tartóssá tesszük.

Mert a tejszínhab ahogy áll veszít a térfogatából és levet is ereszt, na azt meg ugye nem akarjuk.

Többféle ehetőség van a tejszínhab stabilizáláshoz.

Zselatin– melegíteni kell, oldani
expressz zselatin fix -hideg habhoz is keverhető instant

habfixáló– por alakú hideg fixáló

csokoládé– langyosan kell a habhoz keverni, hűtőben megtartja a habot

Mindegyik jó a maga nemében, mindenki döntse el melyik a számára legjobb megoldás.

Kakaós, rumos tejszínhab zselatinnal fixálva

Egy nagyon hasznos tanácsom.
Csúfosan lukra futottam ezzel a krémmel, netes receptet követtem. Túl sok ilyen jellegű tapasztalatom nem lévén bíztam a receptben.

1l habtejszínhez legalább 60-70 g zselatin szükséges!!!!
Az én recim az 1 g-ot nem érte el… így a tejszínkrémem igazán ingatag lett:-)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s