hírek

Miért félünk a tőlünk jobbaktól? Motiváció kezdő cukrászoknak

Egyre többször hallom hol személyesen hol csak olvasva azt, hogy:
“Nem merem megosztani mert annyian lehurrogtak már…..”

MI VAN!???

Kérlek szépen, te, igen TE, aki azért nem mered megosztani az elkészült tortáidat mert pár embernek igen sajátos véleménye van, kérlek, KÉRLEK, emeled fel  fejedet, vegyél egy nagy levegőt és gondold végig azt amit most írni fogok neked. Igen, NEKED!

Mindenki elkezdte valahol. Senki nem született habverővel a kezében:-)
Van aki iskolában tanulta, van aki guglizott, van aki tanfolyamon képezte magát….. mindenki tanul, tanult valahol. És mindenki elkezdte valahol.

Van akinek, akiknek különleges tehetségük van a szakmához, ők sokkal gyorsabban haladnak az úton, mint azok akik sok esetben vért izzadnak, hogy valamit szépen megtanuljanak.
Akik lassabban tanulnak, ők is, utolérik az áhított célt, csak sokkal, sokkal lassabban!

Tehát miért szégyenled magad?
Miért okoz bármiféle rossz érzést pár bumfordi megjegyzése?!

Azokat akik csak bírálni és kritizálni tudnak, őszinte leszek… lenézem őket.
Senki sem lett jobb, vagy fejlődött gyorsabban ha csak szidták, ha csak annyit hallott hogy szar szar szar….
Ezek az emberek soha, SOHA nem írnak segítséget, nem segítenek neked, csak kritizálnak, csak véleményeznek, de azt hogy hogyan lehetne jobb, hogyan lehetne másképp azt már nem írják meg.

Szerinted miért?

Mert FOGALMUK SINCS RÓLA!!!!
Tényleg, lövésük sincs hogy az ami számukra nem tetsző azt hogyan lehetne szebben, jobban….

Vagy mert nem készítenek tortát, vagy mert nincsenek azon a szinten ahol te épp a szárnyaidat bontogatod. 🙂 UGYE?:-)

Vértezd fel magad velük szemben, az ő véleményük nem számít, sehol, tényleg sehol nem számít!
Miért félünk azoktól akik éppen jobbak nálunk?
Tényleg miért?
Ő is megtanulta egyszer…ő előbb tanulta meg mint te:-) Neki több ideje volt gyakorolni!:-) Tényleg csak ennyi!

Gyakorolj, legyen benned alázat a szakmád iránt, a tortáid, a tanulás iránt és idővel te is bekerülsz abba a most még csak áhított “körbe” amikor téged csodálnak majd.

Persze bennem is volt félsz anno, meg merjem egyáltalán szólítani… úristen hát ő akkor nagy és olyan szép munkái vannak…
Ő is “csak” ember. Semmivel sem több nálad, nálam, nálunk.

Aki pedig visszaél azzal, hogy ő már eljutott a “csúcsra” azt szintén lenézem. Szemernyi alázat sincs benne!

Egy kis kitérő…
Szerinted mennyit tanul, tanult az a cukrász, tortakészítő akit ma te csodálsz?
Mennyi idejét töltötte tanulással, képzéssel?
Elárulom, rengeteget!
Sokan külföldre jártak tanulni, pénzt, energiát nem kímélve.

Ma már itthon is elérhető számos továbbképzés, színvonalas workshop kurzusok indultak. Tehát az út nyitva!:-) Előtted is!:-)

Miért hasonlítgatjuk magunkat, khmmm a tortáinkat a mások tortáihoz?

Tényleg, miért?
Nem tök mindegy? A tiéd ilyen az övé meg olyan.
Mennyiszer hallottam, de az övé szebb….. És akkor mi van?
Ő máshol jár az úton, te még tanulópályán vagy, TANULJ!!!! Tanulj!
Ne hasonlítgasd magad!

Az más ha inspirálódsz mások munkáiból, vagy tanulsz belőle. Pl jó ötlet volt a virág a tortára, de xy egész máshogy rendezte el, az övé szebb lett, jobban tetszik… raktározd el és legközelebb alkalmazd.
NE MÁSOLJ!
Alkalmazz! Alakítsd a te fazonodra!
Nos akkor nagy levegő kifúj…. fej felemel és mosoly az arcon:-)

UI:
tudod én mennyit tanulok? Megállás nélkül:-) A pinterest egy kincsesbánya, a fizetős angol nyelvű tortás segítő oldalak szintén… Rengeteg online tananyagom van, ha alkalmam van megyek tanfolyamra. Ha tudok könyvet szerzek be….
Megállás nélkül tanulok.
Egyrészt mert szeretek tanulni, másrészt mert szeretek érteni. Hozzáérteni:-)

 

Mentés

Advertisements

Miért félünk a tőlünk jobbaktól? Motiváció kezdő cukrászoknak” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia Via! Sokáig én sem mertem megmutatni a tortáimat, mert féltem a kritikáktól. Én egy olyan furcsa személy vagyok, hogy sokszor a pozitív kritikát rosszabbul kezelem, mint a negatívot. Igazán még mindig nem tudok azzal mit kezdeni, hogy jaj de szép!! De legalább ma már örülök neki. Az én személyiségemből fakadóan amíg én magamat nem tudtam elismerni, hogy igen, tulajdonképp ügyes vagyok, (bár sok hibám van még, de legalább tudok tanulni) addig nem mertem a tortáimat megmutatni. A saját alacsony önbecsülésem szabott gátat nekem. De legalább ezen már túlléptem 🙂
    Köszi az inspirációkat: Gabi

    Kedvelik 1 személy

    1. Szia Gabi,

      Nagyon örülök a pozitív változásodnak, csak így tovább. Megfogtad a másik problémát, a saját önbecsülésünk… azon magunknak kell dolgoznunk…
      Kitartás és jó tortázást:-)
      Via

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s