cukorcsipke · tortadíszítés

Arany színű cukorcsipke készítése

Nem is gondolnád, hogy mennyire egyszerű készíteni arany cukorcsipkét.
Nekem sokáig gondot okozott, nem kis gondot okozott a cukorcsipke.

Most viszont megtaláltam azt a cukorcsipke alapot amivel könnyedén megy nekem is a cukorcsipke készítése.

Nézd videóztam is.

 

És a szárítás után, ennyire könnyű kivenni a formából

És felragasztva tortára:

 

 

Egyetlen tanácsom van, tapasztald ki a sütődet. Mert a leírás 50 fokon 30 perc, nekem a fehér 40 percig száradt, az arany pedig 45-50 percig.
Kézzel könnyedén tudod ellenőrizni a csipke állapotát, bátran nyúlj hozzá, 50 fok nem forró:-)
Ha száraz, nem tapad a kezedhez akkor kész is a csipke.

Vedd ki a sütőből és hagyd még állni legalább 20 percet. Így pihen és sokkal de sokkal könnyebb kiszedni a formából.

Ezeket használtam, Kattints a fotókra és már meg is vásárolhatod a GlazurShopban.

Mentés