Szülinapos torták · tortadíszítés

Legcsokisabb csoki torta

A vizsga itt a nyakamon, tehát sütök gőzerővel.
Kicsit módosítok, mert a könyvünk sajnos le van maradva egy kicsit a mai elvárásoktól:-(
Viszont nagyon jó volt olvasni hogy ismerik a francia vanília krémet, csak arany krémnek hívják.:-)

Szóval, ez egy igazi Gombóc Artúr torta lett a végére, nagyon csokis:-)

HV:

Piskóta: 17 cm-es magas falú formához

  • 7 tojás
  • 140 g kristálycukor
  • 130 g liszt /BL55/
  • 10 g kakaópor /holland/
  • 50 ml olaj

Krémhez:

A tetejére:

300 g étcsokoládé

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A  piskóta a szokásos hideg, könnyű felvert de én használtam hozzá egy kis olajat, mert egyszerűen megfulladok a könnyű felvertben. Az olajat a végén kevertem hozzá a tésztához. Könnyű felvert készítése, kattints.

Mivel ez egy olajos tészta azért ahogy feljött a tészta, vegyük le a hőfokot 160 fokra. Ez kb 15 perc elteltével várható.
Nálam a teljes sütési idő 60 perc volt, mivel olajos a piskóta.
Viszont egy baromi nagy egyben megsült piskótát kaptam.

Amíg a piskóta sül, készítsük el a francia vanília krémet. Receptet itt találsz. Készíts dupla mennyiséget!!!

A vajat habosítsuk ki a porcukorral.
Olvasszuk fel a csokoládét, majd hűtsük langyosra.
Mikor kihűlt de még folyik öntsük rá a habos vajra és dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a kakaóport is és keverjük el.

Mehet bele a rum aroma is.

Ha kihűlt a francia krém akkor adagoljuk hozzá a kakaós vajhoz folyamatos keverés közben.

A kihűtött piskótát vágjuk 3 részre és töltsük meg a krémmel.

Készítsünk morzsakabátot, irány a hűtő. Kb 30 perc pihenő.

Aztán egy vastagabb csokis krémet vigyünk fel rá, simítsuk el és irány a hűtő ismét 30 percre.

Jöhet a díszítés. A kedvenc vajkrémes szettemből használtam az egyiket.Vagány rusztikus mintát készítettem.

Mehet vissza a hűtőbe, mert mindjárt csorgatjuk is. Oda meg kell a hideg felület.

Olvasszuk fel a csokoládét és hűtsük langyosra. A hideg tortára öntsük rá és spatulával simítsuk kifelé, hogy tudjon csorogni a szélén.
Mehet vissza a hűtőbe hogy dermedjen.

Ha a teteje keményedik, kb 30 perc akkor jöhetnek az utolsó simítások.

172-es dekorcsövet használtam a díszítéshez.

És belülről.

Ez a krém soha nem fog kőkeményre dermedni, bár sok a vaj benne de a krém sokat lazít rajta. nagyon krémes, nagyon csokis, yammi:-)

Amiket használtam: Kattints a fotókra és már vásárolhatsz is a GlazurShopban.