tortás alapok

Vajkrém díszítések, nem mindegy milyen állagú a vajkrémed!

Mostanában tapasztalom csak meg, hogy bár volt már tudásom, gyakorlatom, tapasztalatom a vajkrémekkel, ezért komoly kísérletek is folytak, de nagyon nem mindegy milyen a vajkrémed állaga!!!

Az alap receptek elég masszív állagot adnak, amit ha tölteléknek szánunk nem a legjobb választás. A vaj mennyiségével lehet játszani a recepten belül, mert nagyon jól látható amikor a krém összeáll. Ott már akár nem is kell több vaj. DE!

Ha olyan vajkrémes díszítést választunk ahol kötelező, hogy magától ott maradjon, megálljon a krém akkor használjuk bőven vajat, legyen masszív, kissé kemény a vajkrémünk különben komoly küzdés lesz vele a munka.

Az egyszerű mintáknál kb mindegy, hiszen egy csavart rózsa a mérete miatt szépen megáll.

De egy vékonyka vonalas díszítésnél már nagyon fontos a vajkrém állaga.
Én kipróbáltam a csíkozást vajkrémmel, és lágy krémem volt.. olyan is lett a díszítés:-) Ledőlt, nem tartotta magát a helyén.

Ez a virágok készítésére is igaz, hiszen egy nagyobb vajkrém virágnál fontos hogy megtartsa magát.

Nekem a kedvencem a svájci vajkrém, mert mára eljutottam addig, hogy már nem hőmérőzök:-) Talán ez a legegyszerűbb vajkrém recept amit könnyedén készíthet bárki.

Az orosz tippeknél is nagyon fontos, sőt az összes különleges dekrcsőnél a jó állag, ami ahogy már írtam, elég masszív.

Azt tapasztalom, hogy a fagyasztott, de legalább hűtőben 1 napig tárolt krémeknek jobb állaga van és szebben is csillognak mint a friss vajkrémek. Ez azért nagyon jó:-) A ganache-nál is detto, az állott jobb.:-) Nem azt mondom, hogy tárold egy hétig, de az egy napos állás jót tesz nekik a hűtőben.:-)

Remélem tudtam segíteni:-)