Pohárkrémek

Citromhab, friss, üde és nagyon nagyon finom

Minap találtam rá erre a receptre a pinteresten. Eltettem a titkos kis mappámba, hogy majd kipróbálom.
Ma itt volt az ideje. Könnyű, friss édességre vágytam.

A receptet a citromhab blog oldaláról készítettem el.

HV:

  • 250 g mascarpone / Philadelphia/
  • 400 ml tejszín / LIDL/
  • 200 g porcukor
  • 2 nagy citrom leve és héja

Elkészítés:

A tejszínt verjük habbá a porcukor felével. Nem kell kemény habbá verni, csak olyan jó állagúra. Nem kemény de nem folyik.

A mascarponét a porcukor másik felével és a citromok levével és héjával habosítsuk ki.

A tejszínhabot óvatosan keverjük hozzá a mascarpone krémhez. És kész:-)

Én mivel ma sütöttem piskótát és a szaftosék púposodnak kicsit, van mit levágni, még ha nem is sokat, így azt rétegeztem a pohárba.