tortás alapok

Mivel burkoljak alá? Ühüm…nem mindegy!

Mostanában nagyon sokan kérdezitek…. Via… Mivel burkoljak alá?

Ha burkolt torta készül akkor nagyon fontos az aláburkolás. Ne hagyd ki, sőt az sem mindegy mivel burkolsz alá.

Az aláburkolás zárja le a tortádat, ad egy egyenletes felszínt akár egy vajkrémes díszítésnek akár fondanttal való burkoláshoz.

Két módszer is van, két különböző alapanyaggal.

  1. vajkrémes
  2. ganache 

Mindkettő jó, én a ganache burkolást jobban szeretem, mert több időd van fondanttal burkolni.

 

DE!
Ezt sokan említettétek meg…. tejszínes, pudingos krémekkel ne, NE BURKOLJUNK alá, hiszen a tejszínes krémek nedvesek, felzabálják a fondantodat! Lecsorog, elfolyik, kilyukad..stb…

Gondold kérlek végig, mi történik ha nedvesség éri a fondantot!? Olvad.. ez a minimum…. rossz esetben folyik…

Tehát aláburkoláshoz válasszunk vajkrémet, ganache-t.
Azonban van egy kis kivétel is:-)

Mostanában ezt használom. Pudingos vagy francia krémes krémeket készítek, és mindig hagyok annyit amivel a morzsakabátot el tudom készíteni. Erre a morzsakabátra azonban csak és kizárólag a ganache mehet ha fondanttal szeretnék burkolni.

Ha vajkrémes díszítésünk lesz akkor vajkrém mehet rá de bőven, vastagon, legalább 3-4 mm vastag vajkrémmel burkoljuk le a tortát.

 

Remélem tudtam segíteni:-)

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s