Klasszikusok

Gesztenyés pathé…. nagyon nagyon nagyon finom

Itt kopogtat a cukrász vizsga a nyakamon:-) Jó sok mindent elkészítettem, lesütöttem…gyakoroltam… még van hátra pár és most azok jönnek.
Így a gesztenyés pathé is.

A vaníliás pathé ...nem lesz kedvenc, finom de nekem keksz a sok közül.
Viszont a gesztenyés pathé….
HMMMMM:-)

HV: 3 tepsi adaghoz

  • 500 g gesztenyemassza
  • 2 tojás / L méret LIDL/
  • 125 g vaj / LIDL/
  • 50 g liszt / BL55/
  • csipet só
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 200 g étcsokoládé a mártáshoz

Elkészítés:

170 fokra melegítsük elő a sütőt.
Állítsuk össze a habzsákot, én most 8B dekorcsövet használtam. A habzsákot így rakd össze, videós segítség.

A gesztenyemasszát engedjük ki teljesen, puhának kell lennie.
A gesztenyemasszát, vajat, vaníliás cukrot, sót keverjük ki, én a keksz lapátomat használtam. Nem habosítani kell csak keverni, ezért nem jó a habverő.
Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, azokkal is keverjük el.

Végül a lisztet is adagoljuk apránként, folyamatos keverés közben.

A tészta kész.

Töltsük habzsákba és nyomjunk macskaköröm formákat a sütőpapírra.

Irány a sütő 7-9 percre. nem szabad megbarnítani, maradjon szép világos. Puha lesz sütés után de nincs gond, ez így van jól:-)

Hűtsük ki teljesen rácson.

A csokoládét olvasszuk fel, és mártsuk meg benne a pathé tésztákat félig.

Amit használtam: 8B dekorcső, glazurshopban itt megvásárolható

Mentés

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s