krémek

Málnás tortakrém

Szülinapi torta készül. Narancsos kakaós piskótával. A krém mi más lehetett mint málnás krém.:-)

Finom, friss ízű, francia vaníliakrém alapú krém készült.

HV:

  • francia vanília krém
  • 1 zacskó mirelit málna /ALDI/
  • 250 g vaj / LIDL/
  • 100 g porcukor

Elkészítés:

Összetett krém, tehát van vele meló:-)

A mirelit málnát ízlés szerint cukorral főzzük fel, sűrítsük be.
Passzírozzuk át. Nagyon kevés lesz belőle, viszont így nagyon koncentrált lesz.

Itt dolgozhatunk előre is, én is már vagy 2 hete elkészítettem, és betettem a fagyasztóba. Így ezzel nem kellett foglalkoznom.

A francia vaníliás krém most nagyobb adagban és sűrűbbre készült.

HV:

  • 126 g tojássárgája
  • 90 g porcukor
  • 60 g keményítő
  • 450 ml tej
  • 1 rúd vanília
  • 80 g vaj

Elkészítés:

A sárgáját, porcukrot, keményítőt keverjük simára.

A tejet tegyük fel melegedni.
A vanília rúd magját kaparjuk ki és tegyük a tejbe.
Mikor forr a tej, öntsük bele a sárgájás krémet és folyamatos keverés mellett sűrítsük be.

Tegyük bele még melegen  vajat és keverjük simára.

Mehet bele a málna püré is.

Folpackozzuk le, hogy ne bőrösödjön és tegyük félre hűlni.

Közben elkészíthetjük a vajas alapot is.

A 250 g vajat és 100 g porcukrot habosítsuk ki.

Jó esetben a málnás krém kihűlt már teljesen mire a vajhoz érünk:-) Mindenképpen hűtsd ki teljesen!!!!

Ha kihűlt akkor keverd a habos vajhoz.


Mivel már igencsak meleg van, ezért  a krém elég lágy. Tedd hűtőbe 30 percre. A vaj vissza fog hűlni és egy csodaszép állagú krémet kapunk:-)

Nézd milyen állaga van:-)

 

 

Mentés

Mentés