Vajkrémek

Svájci vajkrém kevés cukorral készítve

Ma ismét kísérleteztem:-)
Ma a svájci vajkrémet próbáltam ki, sokkal, sokkal kevesebb cukor hozzáadásával. És sikerült!:-)

El sem hiszem.-)

Lássuk akkor a receptemet:

  • 126 g tojásfehérje /6 LIDL, L méretű tojás/
  • 250 g kristálycukor
  • 650 g vaj / LIDL/

Elkészítés:

Igen, jól látod kb negyede a cukor mennyiség a megszokott recepthez mérten:-)
És megkóstoltam, édes, finom de nem ragad a szánk össze tőle.

Tehát a fehérjéket a kristálycukorral tegyük habüstbe és vízgőz felett melegítsük. Én ott állok felette, de nem keverem már folyamatosan.
A lényeg, hogy akkor van kész ha belenyúlsz a keverékbe és nem érzed a cukornak a szemcséit.
Hőmérő nem kell, mert nélküle is sikerül:-)

Ezért mondom a videóban is, hogy kezdőknek, hőmérő nélkülieknek is ajánlom ezt a krémet.

Ha sima állaga van, akkor robotgép, habverés, egészen addig keverd amíg langyosra hűl a fém tálad.

Ha langyos, ezt kézzel is megállapíthatod, akkor fejet cserélünk, a keksz készítő fejet használd.
A vajat, puha vajat apránként keverd bele, folyamatos keverés mellett.

És egy hasznos tippem:-) A kész krémet húzd fel az edényed oldalára, és ha sima, alig lyukacsos akkor nyugi, itt már nem ronthatsz el semmit, hiszen az iylen állagú krémmel öröm lesz a burkolás!

De nézd csak a videómat:

 

Ennyi mennyiségű vajjal készítve díszítéshez használd!!!!

Ha krémhez kevernéd akkor kevesebb vaj is elég, ha jól emlékszem a keverés közben olyan 500 g vajnál már szép állaga, laza, habos állaga volt a krémnek.

 

Mentés

Svájci vajkrém kevés cukorral készítve” bejegyzéshez egy hozzászólás