Cukormáz · tortadíszítés

Cukormáz receptem, stencilezéshez

Ma próbáltam ki, életemben először készítettem stenciles díszítést.
Elméleti tudásom már volt bőven, hiszen rengeteget olvasok, így tisztában voltam legalább az alapokkal, vagyis a díszítő máz, sűrű cukormáz receptjével.

A stencilezéshez nagyon sűrű mázra lesz szükséged.
Könnyű, nagyon könnyű vele dolgozni, ami a kihívás az a stencil feltétele a fondanttal burkolt tortára. Itt nagyon nem mindegy milyen fondantot használsz.
Én most komoly küzdésbe keveredtem a renshaw fondantjával, ami a meleget nem igazán bírja:-(

Na de nem is ez a lényeg, hanem a sűrű cukormáz receptem, stencilezéshez

HV:

én egy jó nagy adagot készítettem, ezt bátran felezd, negyedeld le, mert nagyon sok lett:-) Vagy használd fel kekszdíszítéshez, virágokhoz.

A fehérjeport és a vizet habosítsuk ki. nagyon ronda, trutyis, sárga “izé” de hidd el hab lesz belőle:-)

Ha már elegyedett és kezd a fehérjéhez hasonlítani akkor habosítsd tovább még egy kicsit, kb 2 perc. Mikor hab állagú, de nagyon laza szerkezetű még -olyasmi mikor elkezd habosodni a sima fehérje- akkor mehet bele a borkősav.

És itt már folyamatosan lehet adagolni a porcukrot is.

Habosítani kell, látni fogod mikor elég:-) Szép, masszív. jó állagú habot kapsz.

Nézd, ezt készítettem:

Ha elkészítenéd, kattints, videóztam.

Amiket használtam:

borkősav, a GlazurShopban meg is vásárolhatod, kattints.

tojásfehérjepor, a GlazurShopban meg is vásárolhatod, kattints.

És stencilt:-) Itt megvásárolhatod.

Extra tippem
Szitáld át a porcukrot ha kell többször is, hogy teljesen sima mázt kapj.

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s