krémek

Az 5 legjobb gyümölcsös tortakrémem

Sokáig nem szerettem a tortát, a vajat meg egyenesen gyűlöltem, amibe vaj volt nagy mennyiségben az fujjjjjjjj fujjjjjj…..
Mostanára hogy már magamnak készítek tortákat megváltozott a helyzet. Alapvetően a gyümölcsös krémeket kedvelem, a kedvenc vajkrém alapjaim pedig a svájci, olasz és a francia lettek. habosak, finomak, imádom mindegyiket és ami számomra nagyon fontos, könnyedén ízesíthetőek.
Mára azonban már kísérletezem is, meg persze rengeteget tanulok, így már készültek krémes alapú tortakrémek is. Imádom, mindenki imádja:-)
Sőt olyannyira, hogy sok esetben a végsőkig feszítem a húrt a krémek állagát tekintve.:-)

Kisokos az elejére:

Készíthetünk alap vajkrémeket, svájci, olasz , francia, ezeket kezdőknek javaslom, hiszen garantált sikerélmény, könynen ízesíthetőek, színezhetőek és elég stabilak is.

A haladóknak mehet a kísérletezés, főzött krémek, pudingos krémek.. Ezek állaga már lazább, a hűtőben nem dermed keményre, és ez jelent is némi kihívást ha nagyon magas a tortánk.

Na de lássuk a kedvenceinket!

Málnás tortakrém

Nagyon finom, intenzív málna íze van. Kellően stabil.
Itt találod a receptemet.

 

Áfonyás tortakrém

Finom, savanykás ízvilág, stabil állag.
Receptet itt találsz.

 

 

Maracujás vajkrém:
Isteni, egzotikus, savanykás…. Ebből is készült már kettő változat, egyikhez készítettem maracuja krémet, a másikhoz “nyersen” használtam a maracuját.

 

Epres tortakrém:

Őrülten finom krém, stabil állag.


Receptet itt találsz.

 

Citromos mascarpone krém

Finom savanykás, kissé laza állag.
Receptet itt találsz.

Bátran kísérletezzetek, egy jó tanácsom van.
A pudingos krémeknél figyeljetek arra, hogy egyforma hőmérsékletű legyen az ízesített pudingos, főzött krém és a habosított vaj.

Bármivel ízesíthetőek ezek a krémek, barack, cseresznye, sárgadinnye…..