Piskóták

Piskóták a nagyvilágból

Számos finom piskóta recept létezik és nem csak azok amiket mi is nagyon jól ismerünk már:-)
Sok esetben erős átfedések is vannak az általunk ismert és használt piskóta receptek és a külföldi receptek között.
Érdemes kipróbálni új dolgokat, aztán ha bevált, eltenni a receptet és bátran használni.

Genovai piskóta

Finom, puha, tortába is teljesen jól megállja a helyét. A könnyű és a nehéz felvert közötti átmenet, könnyed, de nem túl habos, nehéz de nem tömény.
Receptet itt találsz.

Én fraisier-hez használtam ezt az alapot. Kattints ha elkészítenéd.

Chiffon piskóta

Erőteljesen nehéz felvertre hasonlít de egy csipetnyi légiességgel. Vagyis könnyed a tészta de nem annyira mint egy könnyű felvert.

Receptet itt találsz.

Dacquoise

Tojásfehérjés piskóta lap, önmagában is mehet, de ne készíts belőle nagy tortát. Pl Eszterházy torta is ilyen lapból készül. Készülhet dióval, mandulával, mogyoróval is. Nagyon finom, ha jól dolgozunk roppanós marad. Tortának készítve a krémekből visszaszívja a nedvességet tehát felpuhul.

Receptet itt találsz.

Én extra lapnak használtam egy tortához.

Viktória piskóta

Ez a mi hideg nehéz felvertünk, egy pici technológiai eltéréssel. Masszív piskóta, faragható és pucér, félpucér tortákhoz tökéletes választás.

Receptet itt találsz.

Pain de Gênes

Joconda

Moelleux pisztàcia

 

 

Mentés