hírek

TEDD MEG! Ne nyafogj!

Ez egy rendhagyó írás lesz tőlem, ez már a címből is látszik:-)
Szeretnék példát mutatni, megmutatni azt hogy lehet, hogy bármit lehet, BÁRMIT ELÉRHETSZ!
Nem viccelek:-)
Figyelj!
Sokáig okoltam én mindent és mindenkit azért hogy dagonyáztam abban a számomra méltatlan helyzetben amiben kb 4-5 éve ültem. Miért nem ment meg meg végre valaki? Hangzott el a kérdés számos alkalommal. Munkám nem volt, ebből abból éltem, mikor mi esett be az ablakon, nem volt valami lélekmelegítő élethelyzet.
Egyedül éltem, nem volt gyerkőcöm és mégsem tettem semmit, pedig tehettem volna.

Aztán egy szép napon olyan fejmosást kaptam, hogy zokogva anyáztam végig a napomat, engem senki sem szeret, nekem olyan szar az életem, én nem viszem most már semmire …. holott erőm teljében voltam. Szép és könnyű életem volt előtte, jó volt a munkám, minden rendben volt de mindig más szekerét húztam. Számos csodás dolgot elértem, de nem voltam önálló. Mindig függő helyzetben voltam, és lássuk be ez nem valami jó dolog.:-)
Jogos, most is függő helyzetben vagyok de most már attól függök csak, hogy én mennyit vagyok képes beletenni a munkámba. Rajtam múlik, hogy meddig jutok el, hogy hová tart az életem, én vagyok a kapitány!!!
Ez baromi nagy felelősség, hiszen itt már nincs kit okolni, hacsak nem saját magam.:-)

…..

Azon a napon, olyan erőt kaptam -miután abba tudtam hagyni a sírást- ami máig velem van!
Leültem a rozzant laptopom elé és elindultam azon az úton, amit ott és akkor nem láttam még, hogy hová is vezet majd.
BÁTORSÁG!
Igen, ott hirtelen lett bátorságom, hiszen változtatni akartam! Igen, meg kellett tennem az első lépést az ismeretlenbe.
És, MEGTETTEM!

Elkezdtem úgy dolgozni, hogy lövésem nem volt sok sok dologról, de csináltam, tanultam, fejlődtem és ha kellett kérdeztem.
És itt jön a csavar!:-)
Vállalkozni nem egyszerű dolog, hiszen vagy pénzed van és azt fekteted be, vagy időd van és azzal indulsz neki. Nekem időm volt, egészen addig amíg az a bizonyos szombat hajnal meg nem változtatott mindent.

Babát várok!:-) Istenem…. Ez mindent vitt. 38 évesen a csoda velem is megtörtént.
A kis pocaklakóm jól érezte magát, semmi extrém dolog nem történt velünk. Én dolgoztam minden nap, a kezdeti időkben nagyon sokat, aztán a terhességem vége felé már fáradékony lettem és kicsit csökkent a tempó is de minden nap dolgoztam.
Én azt gondoltam, hogy nagy és erős vagyok, mit nekem szülés, megszülöm én azt a gyerkőcöt gyorsan, aztán szuperanyu üzemmódban dolgozom tovább.
Igen, így is történt. De nem volt könnyű.

A sors micsoda tanítómester:-)
Ameddig egyedül voltam és kedvemre oszthattam volna be az időmet, nem tettem. A sors, élet jól nyakon csapott, még most is itt hallom…” ha nem jó neked a könnyített pálya, nesze adok én neked…”
Szülés után igen gyorsan vissza a munkába, megy ez nekem. Az állandó egyensúlyozás a napi teendők, a kisfiam ellátása és a munkám között.
És itt értettem meg, miért kaptam én ezt, így. És megértettem azt is, ha megkaptam, akkor elég erős vagyok hozzá, hogy végig is csináljam.
Nem mondom hogy ez szuper könnyű és csupa móka kacagás az életem, de tudom hogy merre tartok és azért hajlandó vagyok áldozatot hozni, megteszem részemről mindazt amit kell és amit tudok.

Javaslom, kezd el addig ameddig az élet csak odamutogat, amíg csak kis kavicsokkal dobál meg hogy letérítsen a megszokott kihívások nélküli , nem neked való életutadról. Ne várd meg hogy a féltégla berepüljön hozzád és egy lényegesen nehezebb helyzetből kelljen kimásznod, felépülnöd, újra kezdened!

Én a nehezebbik utat választottam, csupán nagylányosságból:-)
Amit viszont cserébe kaptam!!!!
Figyelj!

A sikerélmény kíséri az utamat. A Glazurshop működése maga a csoda, főleg úgy hogy a semmiből indult. Minden nap tanulok valamit, vagy az emberekről, vagy eszközök használatáról ha pedig több időm van akkor a cukrászatba ásom bele magam. Minden nappal több és több leszek!

Még nem látom a végét, hogy hová vezet az utam?  Tervem van, a cél ismert számomra, hogy azt milyen módon érem el még nem tudom pontosan, de ÉRZEM, hogy jó az irány:-)
Ha pedig érzem, akkor csinálom!

Én szoktam gondolkodni, hogy ki miért kerül be az életembe, hogy az ami éppen történik az miért van, hogy amit tanulnom kell az mi célt szolgál…. Te is szoktál ezeken gondolkodni?
Én sokat! Ezen sokat!:-)
Mindennek célja van az életünkben , még akkor is ha azt nem vesszük túl jó néven a SORSTÓL!
Tanulnunk, változnunk kell, hiszen az ÉLET is KÖRFORGÁS!
Soha semmi nem áll meg, hiszen ami megáll az meghal, de húzzuk magunkra, ha megállunk meghalunk. Ha nem is fizikailag de ha megáll a körforgás akkor belassulunk és vegetálunk, ez egyenlő számomra az élettelenséggel.

EZÉRT!

Emeled meg a formás kis hátsódat MOST! Kezdj el álmodni, kezdj bele a megvalósításba! Lépj ki a szűk kis ketrecedből!!!
Igen! NEHÉZ!
Szerinted én rózsás jókedvemben ülök sokszor hajnalban már a gép előtt és dolgozom? Hát… nem mondanám:-)
Vagy, jó móka terméket tesztelni, hogy közben a kisfiam is aktív részese szeretne lenni a videónak, a videó nem sikerül, újra kell kezdenem? Nem, nem az….
Őrült tempót diktálni egy torta elkészítésénél? Nem, ez sem az….
Valamit VALAMIÉRT!

A sok hajnali munka, a számos nagy levegő és a csak azért is… meghozza a eredményt.
Édesanyám nagy tanítása belém ivódott, MEG TUDOD CSINÁLNI!
Ha kell legyedül is meg tudod csinálni!

Ez a cikk 2016 év végén íródott:-)

Azóta egy valamit nagyon megtanultam. Legyél képes egyedül küzdeni, mert ha egyedül képes vagy elérni a céljaidat akkor semmi és senki nem állíthat meg!
Ha kapsz az élettől társat, partnert aki tud segíteni az már csak extra:-)

Szóval, HAJRÁ LÁNYOK!:-)

 

Hirdetések

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..