tortás alapok

Fondant nyújtási tippek, trükkök tőlem

A fondant nyújtása nem nehéz de jó ha néhány dologra odafigyelünk.
Egyrészt a minőségére, mert ez erőteljesen befolyásolja a vékonyra nyújthatóságát, tartsuk be mindig amit a gyártó ajánl.

Általában 3 mm-es vékonyságra bármelyik fondantot nyújthatjuk, ezek a középkategóriás fondant masszák, Culpitt, Funcakes, Wilton-egy kicsit kakukktojás-.
A felső kategóriás fondant masszákat 1-2 mm vékonyra is nyújthatjuk ez gyártó függő.

De most inkább a nyújtás mibenlétéről beszélek:-)

Kezdjük az elején!

 

1. Ha meleg van, nagyon meleg, netán még párás meleg is…. jajjj… akkor kell a keményítő.
Nagyon finoman, magasról szórva terítsük el a munkaasztalon a keményítőt.
Ezzel segítünk a fondant masszánknak hogy ne tapadjon le a munkalapra.

2. Gyúrjuk át a fondantot. Mindegyiket át kell gyúrni. Itt is erősen változnak a minőségek, van amelyik ijesztően keménynek tűnik, no para, át kell gyúrni.

3. Igyekezzünk gömb formát kialakítani az átgyúrás során, hiszen így biztosan kör formát tudunk nyújtani.

4. Kezdjük el kinyújtani. Én simán felveszem a fondant masszát, fordítok rajta, van aki ettől hidegrázást kap, persze fondant minőség függő is hogy fel lehet-e kapkodni a masszát:-)
Szóval és felveszem és fordítok rajta, így nyújtom tovább, törekedve a kör forma megtartására.

5. Mikor már szinte a kellő vékonyságot elértük akkor jöhet az egyenletesítést:-) szép szó:-) erről van videóm is.
A sodrónkat finoman nyomjuk rá a masszára és húzogassuk rajta, ezzel is még nyújtva. Ezzel a módszerrel el tudjuk érni hogy mindenhol egyforma vastag legyen a masszánk. De ezt nézd meg a videón inkább, mert sokkal nehezebb leírni, megfogalamazni mint csinálni:-)

Remélem tudtam segíteni:-)

TIPP
A jó minőségű fondant masszát simán felveheted a kezedre, nem fog szakadni! Ha nagyon félsz akkor tekerd fel a nyújtódra és úgy tedd rá a tortádra.

Via

 

Mentés

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s